Tjänsten är tillsatt

Marknadsinriktad Property Underwriter


Med våra samlade erfarenheter från den nordiska försäkringsbranschen erbjuder vi traditionella försäkringar till privatpersoner och företagare. Med Gjensidige i Norge har vi en stabil plattform att stå på när vi etablerar varumärket Gjensidige i Sverige. I Norge är vi det största sakförsäkringsbolaget med anor sedan 1850-talet. Gedigen erfarenhet av traditionella försäkringsprodukter kombinerat med ett modernt sätt att driva och utveckla ett försäkringsbolag. För att kunna ge förstklassig service i alla led och utveckla Gjensidige till en mycket konkurrenskraftig och kundfokuserad aktör kommer vi under de närmaste åren att kraftigt expandera och utöka vår verksamhet.


Arbetsuppgifter

En skicklig Underwriter skall kunna erbjuda erfarenhet, kunskap, service och finansiell stabilitet till sina kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Riskbedöma, designa, premiesätta och marknadsföra försäkringslösningar inom propertyförsäkring.

Förhandla med försäkringsförmedlare.

Ge kunder och förmedlare löpande service i försäkringsfrågor.

Arbeta med produktutveckling.

Befattningen innebär många externa kontakter med företrädesvis förmedlare.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö där samarbete inom de nordiska länderna inom Gjensidige är vanligt förekommande.

Gjensidige har påbörjat en turn over process och här kommer du få möjlighet att vara med om en spännande resa och få möjlighet att lämna ditt eget avtryck på ett tydligt sätt.

Gjensidige är nordens fjärde största sakförsäkringsbolag och det största i Norge. Det borgar för stabilitet, möjlighet till utveckling och styrka. Samtidigt är verksamheten i Sverige liten vilket ger dig handlingsfrihet och stor möjlighet att påverka din egen situation.

Det är viktigt att du kan påverka dina kollegor i rätt riktning – dvs. kan bidra som kultur bärare (och även är så stark att du kan tillfredställa dina mål inom property UW)

Du är öppen för dialog och sparring med kollegor i Sverige och inom koncernen i Danmark och Norge.


Utbildning/bakgrund

Det är meriterande med en akademisk examen men inget krav. Du kommunicerar obehindrat på i engelska i både tal och skrift. Det är positivt om du kan kommunicera på danska och norska.

Du har en gedigen erfarenhet som Property Underwriter från ett försäkringsbolag och har arbetat i motsvarande befattning i fem år eller mer.

Vi ser gärna att du har din erfarenhet inom segmentet medelstora företag och är du specialist på fastighetsbranschen och inom produktion är det meriterande.

Du har i tidigare befattningar uppvisat en teknisk skicklighet inom ditt område, en hög grad av affärsmässighet där fokus legat på lönsamhet samt en god social förmåga, både internt och externt.


Personliga egenskaper

Du har ett marknadsorienterat och övertygande sätt, påverkar andra människors åsikter på ett sätt som leder till acceptans, samförstånd eller ändrat beteende.

Analyserar frågor och bryter ner dem i sina beståndsdelar. Gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information.

Förstår och tillämpar affärsmässiga och företags- ekonomiska principer. Fokuserar på kostnader, vinst, marknader, nya affärsmöjligheter etc.

Du är uthållig och överlag en robust person, har en förmåga att arbeta ihärdigt och effektivt även i motgång eller under press. Förblir lugn och stabil, behärskar situationen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.