Tjänsten är tillsatt

Gruppchef Ansvarsskador/ Senior Skadejurist inom Företags- och Industriskadeavdelningen


Moderna fortsätter växa och vår organisation är en högeffektiv och dynamisk arena för affärsfolk. Hos Moderna erbjuds en arbetsmiljö där dynamiken och flexibiliteten hos ett mindre företag kombineras med stabiliteten hos en stor ägare. Vi försäkrar både små och stora företag samt privatpersoner och deras hem, bilar, båtar och andra tillhörigheter. Moderna är en del av Tryg, en av Nordens största försäkringskoncerner, som försäkrar över 2,7 miljoner privatpersoner och mer än 140 000 företag. I Moderna ingår även varumärkena Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Trygghetsförsäkringar.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för en grupp om fyra Ansvarsskadereglerare. Uppdraget innebär att leda och fördela arbetet inom gruppen samt att verka som stöd i det operativa arbetet. Vidare kommer du att arbeta operativt som Senior Skadejurist och bistå Moderna Försäkringars kunder som råkat ut för olika typer av ansvarsskador. Tjänsten är placerad vid Moderna Försäkringars huvudkontor i Stockholm.

Beroende på din bakgrund, erfarenheter och kunskap kommer du att erbjudas en möjlighet att jobba med skador inom en rad områden, bland annat tekniska konsulter, rådgivaransvar, entreprenadansvar, såväl skador som inträffat inom Sverige som internationella skador.


Utbildning/bakgrund

Jurist eller motsvarande, är du inriktad på försäkringsrätt eller skadeståndsrätt är det meriterande. Du har arbetat fem år eller mer med ansvarsskadereglering och har du erfarenhet som ledare ser vi det som positivt. Du arbetar eller har arbetat med professionsansvar, konsultansvar, rådgivaransvar och mäklaransvar.

För att lyckas i tjänsten letar vi efter en lagspelare som har en god förmåga att stötta och agera pedagogiskt, samtidigt har du förmågan att arbeta självständigt och fatta egna, affärsmässiga beslut.

Eftersom du kommer att vara en viktig person som ska ge trygghet när kunden råkat ut för en skada, är din sociala kompetens och förmåga att få kunden att känna sig väl omhändertagen viktig för tjänsten. Det är viktigt att vi håller god ordning i verksamheten, så du ska vara en bra administratör med ett gott ordningssinne. Med hänsyn till att våra kunder drabbas av skador såväl i Sverige som utomlands, fordras goda kunskaper i engelska och ytterligare språkkunskaper är ett plus.


Personliga egenskaper

Ett moget och säkert ledarskap är viktigt, således motiverar du dina medarbetare och ger dem de befogenheter som krävs för att de ska kunna lyckas med uppgiften.

Du är genuint intresserad av ditt specialistområde, förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet och håller sig kontinuerligt uppdaterad.

Du förstår och tillämpar affärsmässiga och företags- ekonomiska principer. Fokuserar på kostnader, vinst, marknader, nya affärsmöjligheter etc.

Är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Arbetar ihärdigt och effektivt även i motgång eller under press. Förblir lugn och stabil, behärskar situationen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.