Tjänsten är tillsatt

Innesäljare Företagsförsäkring till Dina Försäkringar Jämtland Västernorrland


Ett trettiotal lokalt verksamma försäkringsbolag (Dina-bolag), med kontor på nära hundra platser runt om i landet, samverkar under gemensamt varumärke Dina Försäkringar. Dina-bolagen försäkrar privatpersoner, djur, lantbrukare, små och medelstora företag. Premievolymen uppgår till 1,6 miljarder kronor. Dina Försäkringar är idag landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar. Läs mer på www.dina.se och på www.facebook.com/dinaforsakringar

Dina Försäkringar Jämtland Västernorrland har sin verksamhet i enlighet med länsgränserna. Verksamheten startade i Anundsjö socken för 152 år sedan.


Arbetsuppgifter

Du offererar och säljer försäkringar som riktar sig till Företag, Lantbruk och Motor. Du bearbetar och bedriver nyförsäljning inom ditt geografiska område och verksamhet/er. Tjänsten är baserad i Sollefteå.

Du vårdar och upprätthåller kontakten med befintliga kunder, tar fram offerter på inkomna uppdrag, följer upp offerter, producerar försäkringshandlingar och ansvarar för att underlag sparas för statistik.

Du bidrar med dina kunskaper och insikter för att utveckla verksamheten framåt och du deltar i möten med samarbetspartners och kundträffar.

Du bedriver aktiv kundvård rörande relevanta kunder och partners samt riskbedömer och anvisar skadeförebyggande åtgärder.

I dina arbetsuppgifter ingår även ansvar för omskrivningar av egen kundstock samt bokning av kundbesök åt fältsäljarna.


Utbildning/bakgrund

Du har en ekonomisk eller juridisk eftergymnasial utbildning alternativt eftergymnasial utbildning i byggnadsteknik eller maskinteknik.

Du är agronom, lantmästare eller har minst ett års annan eftergymnasial utbildning inom lantbruksområdet, eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Du har genomgått försäkringsutbildning såsom IFU:s diplomutbildning eller motsvarande. Tidigare erfarenhet från försäkringsbranschen är en merit.

Du kan försäljning samt offerera och teckna försäkring gentemot företags- och motorkunder samt är väl förtrogen med innehållet i försäkringarna. Du har erfarenhet av att arbeta med merförsäljning.

Du har goda datorkunskaper och kan hantera Excel, Word och PPT.


Personliga egenskaper

Du är noggrann och har ett gott ordningssinne. Du har lätt för att skapa förtroende hos andra människor.

Du är serviceinriktad och kan enkelt kommunicera med olika typer av människor, anpassa dig och sätta dig in i deras behov.

Du har hög social kompetens, är engagerad i ditt arbete och slutför dina uppgifter. Du arbetar självständigt och är en god och initiativrik förhandlare.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck, tel: 0707-72 77 11 eller Niklas Hjalmarsson, tel 070-288 00 31.