Tjänsten är tillsatt

Senior Underwriter inom Företagsmotor


Du blir en del av kundägda Folksam som är ett av Sveriges främsta försäkringsbolag.

Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande för privatpersoner, företag, arbetsgivare, fackliga organisationer och intresseorganisationer. Den viktigaste uppgiften för våra 3 400 medarbetare är att sätta sig in i hur våra fyra miljoner kunder tänker när de försäkrar allt de bryr sig om.

Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är inte bara Folksam – det är också KPA Pension och Förenade Liv och ett antal andra dotterbolag i försäkrings- och finansbranschen.

Med den spännvidden i vår affär öppnar det många spännande karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar inom Folksam med dotterbolag.


Arbetsuppgifter

Som underwriter inom företagsmotor arbetar du med att prissätta, sälja, förvalta och utveckla företagsmotoraffären. Du ingår i ett team om tio medarbetare som är sammansatt för att tillsammans täcka in de kunskaper som behövs av underwriting, försäljning och förvaltning.

Verksamheten utvecklas i snabb takt vilket skapar mycket goda förutsättningar för personlig utveckling. Våra kunder och samarbetspartners är ofta specialister inom sitt område vilket ställer höga krav på oss i vårt möte och på vår kompetensnivå. Samtidigt kommer du in i en grupp där du kommer att vara en viktig del av utvecklingen och uppbyggnaden av en funktion, under frihet och med stort ansvar. Vi satsar även på ständig vidareutbildning i takt med marknadens utveckling.

Din uppgift blir att ha huvudansvaret för underwriting företagsmotor. Du kommer att ansvara för premiesättning, reunderwriting och riskbedömning av dessa kunder. Du kommer aktivt arbeta ut mot kund med att träffa nya och omförhandla avtal.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter kommer också att vara att dela med dig av din kunskap. Du kommer medverka vid utformning av villkor och annan produktutveckling.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
• Uppdatera och skapa nya tariffer
• Hålla utbildningar
• Sköta reunderwriting
• Medverka i projekt och uppdrag
• Omvärldsbevakning och hämta information inom relevant
område
• Delta i utveckling av administrativa system
• Medverka i eventuella försäkringskommittéer


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av underwriting inom företagsmotor.

Du har relevant universitets- eller högskoleexamen som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet och god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutvecklas.
Underwriterutbildning från IFU eller motsvarande är meriterande.

Det är också viktigt att du tycker om och har förmågan att dela med dig av din kunskap. Har du sedan tidigare eller för närvarande en befattning som förmedlare, KAM eller skadereglerare är det positivt.

Du har ett väl utvecklat kontaktnät inom förmedlarmarknaden och har i tidigare befattningar uppvisat en god förmåga att bygga långsiktiga- och varaktiga relationer samt en god analytisk förmåga.

Du kommer till en organisation där eget ansvar, rätt inställning för att lösa uppgiften och affärsmässighet är viktiga framgångsfaktorer i det dagliga arbetet. Du vill utgöra en del av vår lärande organisation genom att dela med dig av kunskap och lära av andra. Du kan på ett personligt, affärsmässigt och professionellt sätt ge service till kunden och du drivs av att jobba mot högt ställda mål.


Personliga egenskaper

Du har god initiativförmåga, är bra på att starta aktiviteter och uppnår goda resultat.

Eftersom vi är en verksamhet i tillväxt ser vi att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är en person som ser möjligheter i förändringar. I pressande situationer är du lugn, uthållig och stabil. Du är bra på att hantera stress. Du har god samarbetsförmåga och gillar att jobba med andra människor. Du är en skicklig kommunikatör och är bra på att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är affärsmässig och har god förståelse för affärsmässiga principer.

Du förstår de fackmässiga aspekterna av underwriting väl och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Eftersom du kommer att vara ansvarig inom ditt område vill vi att du trivs med att vara en kunskapsresurs för andra.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-727711. För att söka tjänsten hänvisar vi till Folksams hemsida och till: www.folksam.se/jobba. Där kan du registrera din ansökan.