Tjänsten är tillsatt

Folksam söker driven Koncernchefsaktuarie med helhetsperspektiv


Du blir en del av kundägda Folksam som är ett av Sveriges främsta försäkringsbolag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande för privatpersoner, företag, arbetsgivare, fackliga organisationer och intresseorganisationer. Den viktigaste uppgiften för våra 3 400 medarbetare är att sätta sig in i hur våra fyra miljoner kunder tänker när de försäkrar allt de bryr sig om. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är inte bara Folksam – det är också KPA Pension och Förenade Liv och ett antal andra dotterbolag i försäkrings- och finansbranschen. Med den spännvidden i vår affär öppnar det många spännande karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar inom Folksam med dotterbolag.


Vad du kan förvänta dig

Som koncernchefsaktuarie ansvarar du för att samordna och säkerställa att alla aktuariella frågor i Folksam Sak koncernen hanteras på ett enhetligt sätt. Du följer upp de aktuariella frågorna och bistår koncernchefen med förslag på förändringar. Vidare följer du upp och föreslår förändringar i koncernbolagens konsolidering och solvenskrav för att optimera koncernens kapitalanvändning. Att samordna policyarbetet i samband med exempelvis Solvens II ingår i dina arbetsuppgifter.

Förutom att arbeta som koncernchefsaktuarie är du också ansvarig aktuarie för Folksam Sak. Du upprättar och kommunicerar instruktioner för aktuarieavdelningen samt kontrollerar beräkningar som utförs av avdelningen. Du rapporterar aktuariella beräkningar till koncernchef, koncernledning, styrelse, affärssegment samt Produktenheten. Du representerar koncernen i interna och externa forum och rapporterar direkt till Folksams koncernchef.


Vad vi förväntar oss

Vi söker dig som har bred insikt om affärsfrågor/-relationer i försäkringsbranschen samt erfarenhet av aktuarieyrket inom skadeförsäkring.

Du har erfarenhet av reservsättning, prissättning samt solvensfrågor. Meriterande är erfarenhet av arbete som ansvarig aktuarie.

I grunden har du en lämplig akademisk utbildning, gärna inom matematisk statistik.

Ett krav är att du är diplomerad eller uppfyller de krav som anges i Finansinspektionens föreskrifter om villkor för att få tjänstgöra som ansvarig aktuarie i försäkringsföretag.


Personliga egenskaper

I rollen har du många olika kontaktytor både inom och utanför koncernen. För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och vara duktig på att anpassa dig till olika personer och situationer.

Du kommunicerar tydligt och har en vilja och förmåga att utveckla andra. Har du tidigare haft en ledarroll är det meriterande.

Integritet är en förutsättning liksom att du förblir lugn och stabil i pressade situationer.

Det är stor bredd på de frågor du driver och för att lyckas i rollen krävs det att du har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv och med stort affärsfokus.

Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram komplicerade underlag.

Det är viktigt att du i din roll och som person attraheras av våra kärnvärden – personlig, engagerad och ansvarstagande och har en öppen och prestigelös framtoning.

Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då ser vi fram emot din ansökan omgående!


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766. Fackliga företrädare är Ann-Louise Andersson (Akademikerföreningen) på telefon 0708-31 61 44, Anders Johansson (FTF) på telefon 0708-31 61 25 och Börje Enander (Handels) på telefon 0708-31 69 82. För att söka tjänsten hänvisar vi till Folksams hemsida och till: www.folksam.se/jobba. Där kan du registrera din ansökan.