Tjänsten är tillsatt

Insuresec söker Assistent/Systemansvarig


Insuresec skyddar konsumenter. Det gör vi genom att licensiera försäkringsförmedlare för att du som konsument ska kunna få kompetent vägledning, kunna göra välgrundade val och tryggt kunna investera i försäkringar.
InsureSec har bildats för att åstadkomma ökad transparens, effektivitet och konsumentnytta inom försäkringsförmedlarbranschen, men också för att säkerställa en sund konkurrens och ett stort utbud av rådgivningstjänster.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du har ansvar för vård och utveckling av register samt övergripande systemkontroll. Du besvarar frågor per telefon och mail rörande Insuresec:s register och deras licenser. Du är systemägare och ansvarig för framtida förändringsförslag.

I rollen ingår också ett ansvar för kontoret, dess bemanning samt för att kontorsmaterial finns att tillgå. Du administrerar och organiserar resor, konferenser och liknande arrangemang.

Du är behjälplig med att ta fram enklare texter, underlag från registret samt att understödja våra inspektörer på platsbesök. Vidare bistår du VD och operativ chef med underlag från registret samt stödjer med din kompetens där det behövs.


Utbildning/bakgrund

Du har relevant gymnasieexamen och bör åtminstone ha läst enstaka kurser inom ekonomi eller juridik på universitet/högskola. En förutsättning är att du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Du bör ha viss erfarenhet från en administrativ tjänst, gärna i försäkringsbranschen.

Meriterande är erfarenhet från försäkringsförmedlingsverksamhet.


Personliga egenskaper

För att passa in i rollen är det viktigt att du har känsla för entreprenörskap och tar egna initiativ samt har lätt för att växla mellan många olika slags uppgifter parallellt.

Du uttrycker dig väl och skriver obehindrat, tydligt och koncist.

Vidare är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidrar till en god stämning i gruppen.

Du anpassar dig till olika situationer och olika människor.

Det är viktigt att du vet var du ska söka efter relevant information och är noga med att kontrollera fakta och data.

Du är skicklig på att identifiera potentiella problem, analysera orsaken samt på att skapa praktiska lösningar.

Affärsmässigt agerande, resultatfokus och viljan att anta utmanande uppgifter är också viktiga egenskaper.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel: 0705-938766