Tjänsten är tillsatt

Cardif söker Aktuarie till kontoret i Stockholm


Cardif utgör försäkringsverksamheten inom den franska bankkoncernen BNP Paribas, en av Europas ledande aktörer inom bank- och finanstjänster. Cardif bedriver idag verksamhet i 36 länder och har närmare 70 miljoner försäkringstagare.

Cardif Nordic AB har varit verksamt på den skandinaviska marknaden sedan år 2000 och är moderbolag till det två försäkringsbolagen Cardif Försäkring AB och Cardif Livförsäkring AB, med filialer i Norge och Danmark. Försäkringsbolagen bedriver även gränsöverskridande verksamhet i Finland. Cardif Nordic AB med dotterbolag har i dag ca 90 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark och växer kontinuerligt för att kunna tillgodose våra samarbetspartners behov.


Arbetsuppgifter

Detta är en mycket central roll på Cardif Nordic med många externa och interna samarbeten. Du kommer att vara delaktig i att utveckla och förvalta aktuariella modeller för kapital, reserver och återförsäkring i ett expansivt företag. Då Cardifs styrka är att ta fram unika och kundanpassade lösningar är aktuarien en viktig part i företagets alla erbjudanden. Aktuarien har därför stort inflytande och insyn i allt från offertarbete, produktutveckling och framtaganden av nya erbjudanden. Detta ger rollen en bredd och ett stort ansvar både kommersiellt och regulatoriskt.

Du kommer att driva prissättningsprocesser i nära samarbete med säljavdelningen samt kommer att stötta mer juniora aktuarier i prissättningsarbetet. Du kommer även att vara delaktig i produkt- och marknadsutveckling för att kundanpassa, ta fram och lansera nya erbjudanden. Vidare så kommer du att vara delaktig i reservsättningsarbetet samt kommer att leda bokslutsprocessen. I tjänsten ingår även rapportering till Finansinspektionen och till huvudkontoret i Frankrike.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med bolagets aktuarier, försäljnings- och marknadsavdelningen, produktspecialister, ekonomavdelningen samt med företagets jurister. Vidare så kommer du att vid behov fungera som back up till företagets Chefaktuarie. Tjänstens innehåll kan komma att anpassas till en viss del beroende på vilken kandidat som blir aktuell för tjänsten.Utbildning/bakgrund

Du har en examen inom matematisk statistik, civilingenjörsexamen eller motsvarande.

Det är starkt meriterande om du har läst aktuarieprogrammet och/eller är Diplomerad aktuarie.

Det är ett krav är att du har minst två års erfarenhet av arbete som aktuarie.

Det är meriterande om du har erfarenhet från personskadeförsäkring.

Du är flytande i engelska i tal & skrift då detta är koncernspråk samt har goda kunskaper i Excel, Access eller liknande.


Personliga egenskaper

Du har utpräglade analytiska färdigheter och duktig på problemlösning.

Förstår och tillämpar affärsmässiga och företagsekonomiska principer. Fokuserar på kostnader, vinst, marknader och nya affärsmöjligheter etc.

Du är kvalitetsmedveten och ser till att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls.

Det är viktigt att du är stabil och uthållig samt arbetar ihärdigt och effektivt även i motgång eller i pressade situationer.


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin Van Egeraat på Qsearch, tel 0704-928998.