Tjänsten är tillsatt

Avdelningschef till delmarknad Företagsmotor


Du blir en del av kundägda Folksam som är ett av Sveriges främsta försäkringsbolag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande för privatpersoner, företag, arbetsgivare, fackliga organisationer och intresseorganisationer. Den viktigaste uppgiften för våra 3 400 medarbetare är att sätta sig in i hur våra fyra miljoner kunder tänker när de försäkrar allt de bryr sig om. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksam är inte bara Folksam – det är också KPA Pension och Förenade Liv och ett antal andra dotterbolag i försäkrings- och finansbranschen. Med den spännvidden i vår affär öppnar det många spännande karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar inom Folksam med dotterbolag.


Organisation och Arbetsuppgifter

Enhet Företag har en organisationsstruktur med tydliga roller och avdelningar. Målet är att Folksam ska bli det bästa och mest tydliga alternativet för kunder och verksamma inom vissa utvalda marknadssegment. De fyra delmarknaderna är: Motor, Idrott, Fastighet, Medelstora tjänste- och handelsföretag.
Vi har en platt och koncentrerad organisation med tydliga mål där var och en bidrar till fokus på lönsamhet, ökad affärsmässighet och stort engagemang.
Som chef för delmarknad Företagsmotor är du, tillsammans med övriga delmarknadschefer, med och skapar och ansvarar för en lärande organisation.

Som avdelningschef för delmarknaden ingår att bistå såväl enheten Företagsmotors organisation som övriga Folksam vid försäkringsfrågor. Du kommer att medverka vid utformandet av avtal samt ansvara för ekonomisk uppföljning av verksamheten.

Du kommer även att arbeta med interna och externa kontakter och representera din verksamhet i olika samarbetsforum. Utöver detta kommer du också att få hålla presentationer och utbildningar både internt och externt.

Du kommer också att ha personalansvar för närmare 12 kompetenta medarbetare och du förväntas att operativt delta i underwritingprocesserna tillsammans med dina medarbetare.
Vidare får du möjlighet att leda utveckling av nya produkter och koncept inom enheten i allmänhet och inom delmarknaden i synnerhet.

Du rapporterar till chefen för enhet Företag och ingår i enhetens ledningsgrupp tillsammans med 6 kollegor som också brinner för att utveckla affären och tar ett gemensamt ansvar för enhetens resultat och mål.
Rollen innebär en del resor.


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk utbildning och/eller relevant försäkringsutbildning. Vidare har du goda språkkunskaper i både svenska och engelska.

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av Företagsmotor (helst även inom underwriting) samt goda kunskaper inom företagsförsäkring och försäkringsekonomisk uppföljning av affär. Du har erfarenhet av försäkring av såväl tung trafik, specialfordon, vagnparksavtal samt individuella motorförsäkringslösningar inom segmenten privat och offentlig verksamhet samt av samarbete med organisationer, gruppsammansatta kunder, partners och förmedlare.

Det är ett krav att du har tidigare ledarerfarenhet samt gärna erfarenhet av flera områden inom försäkring, t ex skadereglering.


Personliga egenskaper

Som person är du trygg, stabil och leder dina medarbetare på ett sätt som skapar engagemang och delaktighet. Du delar prestigelöst med dig av dina kunskaper och erfarenheter i vår lärande organisation samtidigt som du är drivande i utvecklingsfrågor. Tjänsten kräver ett affärs- och resultatorienterat arbetssätt, vilket innefattar ett risktekniskt tänkande och en analytisk förmåga.
I rollen kommer du ha många kontakter både inom och utanför Folksam vilket innebär att du har en god samarbetsförmåga och kommunicerar med andra på ett förtroendeingivande och pedagogiskt sätt.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.