Tjänsten är tillsatt

Legal & Claims Manager Property, Casualty & Agency


Med en premievolym på ca 11 miljarder euro är Hannover Re världens tredje största återförsäkringsbolag. Bolaget har drygt 2,200 anställda och finns representerade världen över. Från kontoret i Stockholm med 82 anställda försäkrar vi Egendom, Ansvar, Liv, Flyg och Marin.


Arbetsuppgifter

Befattningen är uppdelad i tre ansvarsområden:

Skadechef (ca 70 % av arbetstiden) för Fakultativ återförsäkring som handlar om enskilda risker, samt Treaty som innebär återförsäkring av portföljer. Tjänsten innebär ansvar för skador som inträffar internationellt med huvudinriktning mot norden.

Skadechefen upprättar och driver skadekommisioner vid större skador.

Du kommer att arbeta nära motsvarande positioner inom Hannover Re internationellt, samt med de Underwriters som tecknat affären.

I rollen är det viktigt att du har en god analytisk förmåga.

Du kommer att arbeta 30 % som Bolagsjurist och Compliance Officer inom samtliga verksamhetsområden på Stockholmskontoret, både för Hannover Re och Inter Hannover.


Utbildning/bakgrund

Du är jur.kand.

Du har arbetat i fem år eller längre som Skadechef/Skadeansvarig eller som jurist med inriktning mot egendom och ansvar inom sakförsäkringsbranschen.

Du kan också arbeta i motsvarande befattning hos ett förmedlarföretag, eller i ett captive. Du kan även ha din bakgrund från ett skadekonsultföretag.

I tidigare befattningar har du uppvisat personlig mognad, struktur och systematiskt tänkande och ett gott omdöme.Personliga egenskaper

Är observant på mål och fastställd kvalitet. Ser till att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls.

Du är duktig på att kommunicera skriftligt, både på engelska och svenska.

Du är handlingsinriktad och engagerad. Är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Motiverar sig att arbeta hårt för att nå målen.

Är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt att samarbeta.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.