Tjänsten är tillsatt

Driven affärsaktuarie till Sveriges största livförsäkringsbolag


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 700 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Produkt ansvarar framför allt för att förvalta och utveckla Folksams försäkringsprodukter samt säkerställa att produkterna är lönsamma. Produktenheten är indelad i två verksamhetsområden Produkt Risk och Produkt Liv. Vi är i dag cirka 120 medarbetare. Produkt Liv ansvarar för utveckling och förvaltning av spar- och personriskförsäkringar. Inom enheten arbetar aktuarier, produktägare, produktvecklare och verksamhetsutvecklare. Tjänsten ingår i avdelningen Aktuarie Liv som består av totalt 40 aktuarier fördelade på fem grupper. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Vi ska bland annat växa inom tjänstepensionsmarknaden, öka kostnadseffektiviteten och bibehålla den ekonomiska stabiliteten. Bra ska bli bättre!


Vad du kan förvänta dig

För att behålla positionen som Sveriges största livförsäkringsbolag behöver vi drivna medarbetare och vi söker nu en affärsaktuarie.

I ditt uppdrag ingår att du värderar, prissätter, förvaltar och utvecklar Folksams försäkringar. Som aktuarie har du ett brett samarbete med andra aktuarier, produktutvecklare samt med många andra interna funktioner. Du har även kontakt med externa parter såsom försäkringsförmedlare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i tjänsten som Affärsaktuarie innefattar:
• Bokslut och rapportering
• Pris- och provisionsberäkningar
• Produktutveckling, till exempel produktförändringar utifrån ekonomiskt resultat
• Riskvärdering
• Utbildning och information
• Kravställning på produktnivå gentemot Ekonomi och liknande avdelningar för att säkerställa att Folksam uppfyller sitt åtagande
• Deltagande i kundmöten och hantering av kundfrågor där aktuariell kunskap är särskilt önskvärd


Vad vi förväntar oss

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av arbete som aktuarie inom området sparförsäkring. Det är meriterande om du har arbetat med traditionell försäkring. En förutsättning är att du är van vid att lösa matematiska problem och har grundläggande kunskaper om programmering i Excel. Det är meriterande om du har arbetat med Solvens II liksom har erfarenhet av SAS och MoSes (software).

Du har en akademisk examen inom t.ex. matematik, matematisk statistik, är ingenjör med inriktning finansiell matematik eller jämförbar erfarenhet. Du kan också ha en ekonomexamen med finansiell inriktning. Försäkringsmatematisk, systemteknisk, ekonomisk och juridisk utbildning är meriterande.


Personliga egenskaper

Du är en person som motiveras av hårt arbete för att nå målen och visar entusiasm. I samarbete med andra är du lyhörd och smidig, visar respekt och har lätt att samarbeta. Det är viktigt att du i din roll och som person attraheras av våra kärnvärden - personlig, engagerad och ansvarstagande och med det har en öppen och prestigelös framtoning. Har du den personlighet och kapacitet vi söker? Då vill vi ha din ansökan omgående!


Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson, 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32. Ytterligare upplysningar erhålles av Qsearch genom Karin Van Egeraat, tel 0704-928998 Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag! Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.