Tjänsten är tillsatt

Återförsäkringsmäklare (fakultativ avdelning)


Guy Carpenter & Company AB utformar och levererar strategier, lösningar och service inom återförsäkring. Våra kunder är försäkringsbolag på den Nordiska marknaden och i Baltikum. Som den ledande återförsäkringsmäklaren i detta geografiska område stöder vi våra kunders affärsstrategier och finansiella mål med moderna verktyg på återförsäkringsmarknaden. Vårt nordiska kontor ligger på Norrmalm i Stockholm och här tjänstgör ca 30 personer. Guy Carpenter & Company LLC har över 2,000 anställda och kunder i över 100 länder. Bolaget ingår i Marsh & McLennan Companies, den globala ledaren inom risk- och försäkringsservice.


Arbetsuppgifter

Mäklare inom Guy Carpenter måste kunna stå upp för sin kund, och ställa krav.

Du behöver vara genuint intresserad och nyfiken av kunden och dess verksamhet. Det är ditt ansvar att representera och företräda kunden gentemot återförsäkringsbolagen. Samtidigt skall du kunna driva samtalet framåt och våga utmana kunden på ett konstruktivt sätt och agera konsultativt.

Det är förtroendet för mäklaren som individ som säljer och sedan är det vad mäklaren levererar som skapar förutsättningar för en fördjupad affärsrelation.

Således behöver du vara modig och mogen i affärsdiskussioner.

Det är av yttersta vikt att du har uthållighet och ödmjukhet inför komplexiteten i befattningen.

Rollen handlar om att arbeta sig in i bolaget och hos kunderna. Ju mer erfarenhet och kunskap du skaffar dig desto större blir utmaningen och rollen.

Du drivs verkligen av att bli återförsäkringsmäklare och är beredd att lägga ned den tid som krävs.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att serva kunden i det lilla och det stora. Primärt är du placeringsmäklare och bistår kunden kring enskilda risker. Du kommer också planera och genomföra resor för att bygga, utveckla, förädla och upprätthålla relationer.


Utbildning/bakgrund

Du är civilekonom, jurist eller ingenjör. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav.

En passande bakgrund kan exempelvis vara assistent underwriter, riskingenjör, säljare eller mäklare från försäkrings, konsult eller förmedlarbolag.

Det kan också vara en byggingenjör, ekonom, analytiker eller säljare från exempelvis finansbranschen.

Du har i tidigare befattningar, eller på annat sätt, uppvisat starka färdigheter i analys och problemlösning, samt en mycket hög kapacitet.

Drivkraften inför den fortsatta karriären bör vara att bli en ytterst skicklig specialist.


Personliga egenskaper

Analyserar frågor och bryter ner dem i sina beståndsdelar. Gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information.

Uttrycker sig klart, tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand.

Är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter.

Är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Arbetar ihärdigt och effektivt även i motgång eller under press. Förblir lugn och stabil, behärskar situationen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck, tel 0707-72 77 11 eller av Karin Van Egeraat tel 070-4928998 på Qsearch AB.