Tjänsten är tillsatt

Folksam söker senior Kundanalytiker


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 900 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.


Vad du kan förvänta dig

Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara den vi söker!

Affärsområde Privat ansvarar för Folksams samtliga slutkunder och vi erbjuder försäkringar och pensionssparande för privatpersoner och småföretag. Vi gör just nu en satsning inom kundutveckling och CRM och förstärker vår nya enhet Kundstrategi med kundanalytiker.

Den viktigaste uppgiften för våra medarbetare är att jobba med kunden i fokus och förstå deras behov av trygghet när de försäkrar allt de bryr sig om. Du ingår i gruppen Kundanalys som består av ett team om sju personer som jobbar målinriktat och har ett bra samarbete.

Placeringsort är Skanstull.

Som kundanalytiker säkerställer du att resultat och insikter bidrar till kund- och affärsutveckling i nära samarbete med vår Kundutvecklingsavdelning. Dina analyser och insikter om kunderna ligger till grund för såväl operativa som strategiska rekommendationer inom Folksam. I den här tjänsten har du breda kontaktytor och arbetar med en mängd olika beställare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• ansvara för att följa kundrörelser, kundbeteenden och analysera kundernas potential samt nuvarande och framtida behov
• utveckla och förvalta statistiska kundmodeller
• genomföra kundsegmentering
• initiera nya analyser.


Vad vi förväntar oss

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom statistik eller matematisk statistik, systemvetenskap eller är civilingenjör.

För att lyckas i tjänsten har du flera års erfarenhet från en analysavdelning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med stora datamängder, statistiska analyser och kunskap om prediktiv modellering samt praktisk tillämpning av detta.

En förutsättning är även kunskaper inom SAS-programvaror.


Personliga egenskaper

Som person har du god förmåga att visualisera information och kommunicera det till andra på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Då arbetet innebär mycket samarbete är det av vikt att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Vidare tar du initiativ och drivs av att uppnå resultat.

Dessutom är du noggrann och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt.


Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har. Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.