Tjänsten är tillsatt

Aktuarie till Hannover Re Life & Health Sweden


Med en premievolym på ca 14 miljarder euro är Hannover Re världens tredje största återförsäkringsbolag. Bolaget har drygt 2,500 anställda och finns representerade i ett tjugotal länder världen över. Från kontoret i Stockholm med 90 anställda tecknar vi återförsäkring inom Property & Casualty, Life & Health samt försäkrar inom Aviation och Marine.


Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad inom Hannover Re Life & Health i Stockholm där nitton medarbetare ingår. Vi arbetar i en teambaserad organisation med snabba beslutsvägar. Vårt kontor ligger i nyrenoverade och trevliga lokaler på Kungsholmen, tio minuters promenad från Centralstationen. De marknader vi ansvar för i Stockholm är de nordiska länderna, Baltikum, Israel och Turkiet.

Du kommer att vara en av sju aktuarier inom livåterförsäkringsområdet, och arbeta i nära samarbete med övriga aktuarier, marknadsansvariga, ekonomer och medicinska riskbedömare.

Tjänsten är bred och innefattar resultatuppföljning, rapportering, reservsättning och prissättning för våra befintliga och nya liv- och/eller sjukåterförsäkringsavtal från de marknader som vi ansvarar för.

Kontakt med såväl kolleger på andra Hannover Re-kontor som kontaktpersoner på kundbolagen förekommer frekvent.


Utbildning/bakgrund

Du har akademisk examen inom matematik, matematisk statistik eller annan relevant akademisk examen. Du har goda kunskaper i engelska samt i minst ett nordiskt språk, i tal och skrift. Andra språkkunskaper kan vara meriterande.

Du har erfarenhet av arbete som aktuarie inom liv- eller sakförsäkring. Erfarenhet av Solvens II-arbete, SAS eller Moses är ett plus. Vana av Microsoft Office- verktygen är ett krav.


Personliga egenskaper

Du har god förmåga att arbeta både i grupp och självständigt, är prestigelös, flexibel och har goda sociala färdigheter.

Du nätverkar gärna – både internt inom gruppen samt externt.

Du skapar praktiska lösningar och gör rationella bedömningar, är observant på mål och fastställd kvalitet samt anpassar dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-93 87 66.