Tjänsten är tillsatt

Vill du vara med på en spännande resa? Nordnet rekryterar elva nya Pensionssäljare


Nordnet grundades med en passionerad tro på att den hierarkiska finansbranschen kunde förändras. Vi blev en del i att omdefiniera branschen, när vi gav kunderna makten över sina egna sparpengar. Genom att erbjuda de verktyg och den öppenhet våra kunder behöver för att kunna spara och investera, siktar vi nu mot att bli förstahandsvalet för sparande och placeringar i Norden

Vi är 330 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper. Öppen kommunikation, kreativitet och engagemang är viktiga delar av vardagen på kontoret.


Arbetsuppgifter

Söker du ett utmanande och stimulerande försäljningsjobb? Som tjänstepensionssäljare på Nordnet arbetar du med försäljning mot företagskunder enligt formulerade försäljningsmål. Du ansvarar för hela säljprocessen; från första kontakt, kundmöten, offertutformning och förhandling till avslut.

Nordnet vill vara en ledande aktör inom sparande och placeringar och ser som sin främsta uppgift att förse sina kunder med rätt förutsättningar för att kunna ta aktiva och kloka beslut.

Därför gör Nordnet en strategisk satsning och söker nu elva nya Pensionssäljare. Vi söker säljare som har arbetat med större företagskunder (20 eller fler anställda) liksom säljare med erfarenhet av arbete med företagskunder i mellansegmentet (mellan 5 och 20 anställda) .

Du kommer att arbeta med såväl nykundsrekrytering som bearbetning av befintlig kundstock. Du kommer få viss hjälp med mötesbokning men förväntas även kunna boka egna möten.

Många gånger träffar du ledningen i de företag du bearbetar i försäljningsarbetet.

I Nordnet är vi måna om att alltid se till kundens bästa och strävar efter att hjälpa våra kunder oavsett deras behov. Det ligger därför i din uppgift att se till att kunden får hjälp och ett trevligt bemötande oavsett vilket affärsområde det handlar om.


Utbildning/bakgrund

Du har några års säljerfarenhet med dokumenterat goda resultat varav minst ett års erfarenhet från försäljning inom tjänstepensionsområdet.

Du har god vana av att föra diskussioner med beslutsfattare på olika nivåer samt har förmåga att sätta dig in i kundföretagens verksamhet.

Du har god kännedom om branschen och olika marknadstrender och du är medveten om konkurrenternas aktiviteter.

Du har minst gymnasiekompetens. Akademisk utbildning och/eller försäkringsinriktad yrkesutbildning på Försäkringsinstitutet BICON eller FEI är meriterande.

I rollen som säljare med ansvar för större företagskunder är det en fördel om du är IFU-diplomerad.


Personliga egenskaper

Du är en stark kommunikatör med mycket energi och driv. Du har förmågan att fånga andras uppmärksamhet när du talar och anpassar dig obehindrat till olika mottagare. Du uppnår resultat och antar gärna utmanande uppgifter.

Som person är du tävlingsinriktad och ställer höga krav på dig själv. Du är vinstfokuserad och uppskattar den kommersiella inverkan som det egna arbetet har på vinsten.

En förutsättning är att du vill vara med och utveckla Nordnets Pensionsverksamhet genom att skapa goda och långsiktiga kundrelationer.

Du planerar din tid effektivt och lägger upp ditt eget arbetsschema. Du är duktig på att prioritera och är alltid förberedd.

Mot dina kunder är du professionell och lojal. Det är viktigt för dig att dina kunder är nöjda och du arbetar hårt för att tillfredsställa deras behov och se om deras intressen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin van Egeraat på Qsearch, tel 0704-928998 eller e-mail karin.vanegeraat@qsearch.se och Helena Pettersson på Qsearch, 0705-938766 eller e-mail helena.pettersson@qsearch.se