Tjänsten är tillsatt

Svedea söker chef för IT-infrastruktur


Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än hundratusen båtar, motorcyklar och snöskotrar men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.


Bli chef för vår IT-infrastruktur

Vill du leda arbetet med vår IT-infrastruktur? Nu söker vi en chef till vår infrastrukturgrupp som kan säkerställa våra högt ställda krav när det gäller säkerhet och driftstabilitet. Ett intressant jobb för dig som vill utvecklas inom IT-infrastruktur.

IT är högt prioriterat på Svedea och vår IT-/systemavdelning består av ett tiotal drivna personer. Avdelningen ansvarar för utveckling och drift av våra försäkringssystem och webbplattformar men också uppbyggnad, drift och underhåll av vår IT-infrastruktur. Vi söker nu en chef för vår IT-infrastrukturgrupp.


Det här förväntar vi oss av dig

Som chef ansvarar du för att vår IT-infrastruktur ligger i framkant och att säkerhet och driftstabilitet ligger på högsta nivå. Du leder en grupp om fyra medarbetare men deltar också aktivt i arbetet med drift och förvaltning. Svedea har en modern teknisk plattform byggd på Microsofts server- och klientprogram.

Vi gillar att du har kunskap inom:

VMware VSphere
IP nätverk, LAN, WAN, VLAN, VPN och wifi.
Microsofts Windows Server 2008 och Windows 7
Active Directory, användare, behörigheter och gpo
Exchange mailserver
Brandväggar

För att lyckas som IT-infrastrukturchef måste du ha mycket god teknisk överblick och vara intresserad av att utveckla och effektivisera. Du måste också vara en god kommunikatör som kan hantera frågor på olika nivåer – från tekniker och användare till företagets ledning.

Du som söker har en akademisk utbildning och erfarenhet från IT-driftavdelning som grupp-eller projektledare – gärna inom försäkring men det är inte avgörande. Du tar stort ansvar, tänker strategiskt och får saker att hända.


Det här kan du förvänta dig av oss

Vi erbjuder ett intressant jobb fyllt av utmaningar inom hela IT-infrastrukturområdet. Du kommer till en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är 70 medarbetare och vårt huvudkontor finns nära Hötorget i centrala Stockholm, ett filialkontor finns i Hammarstrand, Jämtland.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.