Tjänsten är tillsatt

Folksam söker Prissättningsaktuarie


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 700 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.


Vill du vara med och utveckla Folksams företagsaffär? Målet är att fördubbla vår marknadsandel och vi söker därför en erfaren och driven aktuarie som vill vara del av en grupp engagerade och kunniga aktuarier som vill utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans.


Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i avdelningen Aktuarie Risk som är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys och rapportering för riskförsäkringar i Folksam. Vi är drygt 20 specialister som leds av en avdelningschef och två gruppchefer och ingår i enheten Produkt. Inom avdelningen utförs såväl reservsättning som analyser som ligger till grund för prissättning.

Som aktuarie har du ett brett samarbete med många olika delar av verksamheten såsom affärsområdena, ekonomienheten och skadeenheten. I och med att avdelningen arbetar med flera olika juridiska bolag innebär det ett särskilt ansvar att bevaka intressekonflikter och förhålla sig till olika chefaktuarier. I tjänsten har du även nära samarbete med kollegorna på avdelningarna Prissättning Risk och Produktutveckling Risk och alltid i samråd med chefaktuarie för berört bolag.

Tjänsten innebär fokus på prissättning av nya och befintliga produkter samt utveckling av företagsaffärens tariffer. Exempel på övriga uppgifter är:
•Försäkringstekniska och statistiska analyser och utredningar i enlighet med uppsatta metoder och arbetssätt
•Kravställa avseende system, IT, ekonomi och liknande för att säkerställa att Folksam uppfyller sina åtaganden
•Ge service till exempelvis affärsansvariga och andra interna intressenter
•Kommunicera inom vår organisation om försäkringsrisker
•Bidra till utveckling av metoder och arbetssätt


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som vill utvecklas som aktuarie och har 3-4 års erfarenhet som aktuarie eller prisanalytiker inom företagsförsäkring, gärna med inriktning mot fastighetsförsäkring och/eller försäkringar för små och medelstora företag. Vårt mål är att hitta en person som har erfarenhet av att självständigt ta fram tariffer och ett intresse av att bygga upp bra struktur för uppföljning och analys av nya affärer. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att bidra i produktutvecklingsarbetet ur ett aktuariellt-/prissättningsperspektiv. Du har en akademisk examen inom matematisk statistik, matematik eller ingenjör med inriktning finansiell matematik. Studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel och gärna VBA-programmering, samt att du är en god SAS-programmerare.


Personliga egenskaper

För att lyckas som aktuarie hos oss behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade uppdrag. Du är handlingsinriktad och är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde. Du är observant på mål och fastställd kvalitet och ser till att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls. Du är affärsmässig och förstår och tillämpar affärsmässiga och företags- ekonomiska principer, fokuserar på kostnader, vinst, marknader, nya affärsmöjligheter etc.

Det är viktigt att du i din roll och som person attraheras av våra kärnvärden – personlig, engagerad och ansvarstagande och med det har en öppen och prestigelös framtoning. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då vill vi ha din ansökan omgående!


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin Van Egeraat tel 070-4928998. Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har.