Tjänsten är tillsatt

Folksam söker Produktutvecklare Personriskförsäkring


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 700 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.

Avdelningen Produktutveckling Risk består av 23 personer och har som huvuduppgift att utveckla, förvalta och avveckla produkter inom försäkringsområdena sak- och personrisk.

Avdelningen ansvarar för produkter såsom företags-, motor-, hem-, villa-, fritidshus-, båt-, djur-, samt liv-, sjuk- och olycksfallsförsäkringar.

Arbetsgruppen inom personrisk består idag av sju medarbetare som är samarbetsorienterade och bidrar till sina kollegors och bolagets bästa i alla lägen.

Vi utökar avdelningen med ytterligare en medarbetare som ska arbeta med våra personriskförsäkringar.


Arbetsuppgifter

Som produktutvecklare har du en viktig roll i vårt utvecklings- och förvaltningsarbete av försäkringsprodukter inom personriskförsäkringsområdet (liv, sjuk och olycksfallsförsäkring) Du planerar, prioriterar och genomför uppdrag i samarbete med kollegor inom både din avdelning och andra verksamheter i Folksam, till exempel affärsområdena, juridik, skador och aktuarier.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
•underhålla, utveckla och avveckla aktuella produkter
•delta i projekt, driva och delta i utrednings/utvecklingsuppdrag
•genomföra utredning/analys av egna samt inkomna idéer
•utifrån produktförändring uppdatera produktrelevant information så den är korrekt i villkor och försäkringshandlingar på internet/intranätet
•följa produkternas hälsa och lönsamhet, redovisa produktekonomi till Affärsansvariga
•ta initiativ för att påverka lönsamheten
•omvärldsbevaka inom personriskförsäkringsområdet, anpassa och leta nya möjligheter
•vara ett stöd till organisationen inom personriskförsäkringsområdet.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig med universitets-/högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för området.

Vi ser gärna att du har arbetat några år som Produktspecialist, Produktägare eller Produktutvecklare inom personriskförsäkring. Du behöver dock inte ha erfarenhet av samtliga produkter inom personrisk.

Du har erfarenhet av att delta i projekt eller driva uppdrag där olika intressenter är involverade. Du har ett genuint intresse för människor och deras behov av trygghetslösningar och en bred kunskap om samhällets trygghetslösningar samt ett stort engagemang för liv och hälsofrågor.

Du bör dela Folksams grundläggande värderingar och förstå betydelsen av att Folksam är kundägt och vilket ansvar det innebär inom området personrisk.

Du kan tydliggöra komplex information och är bra på att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har även god kunskap i Word, PowerPoint och Excel.


Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som kan leva upp till höga förväntningar.

Du är drivande, jobbar självständigt och fattar beslut på egen hand men trivs också med att samarbeta med många olika intressenter och skapa resultat genom en laginsats.

Du är kreativ, har god pedagogisk och kommunikativ förmåga och delar med dig av kunskap till dina kollegor.

Du har ett strukturerat och flexibelt förhållningssätt, planerar och organiserar ditt arbete effektivt samt håller tidsramar.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 070-7727711 eller Karin Van Egeraat,tel 070-2928998. Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har.