Tjänsten är tillsatt

Är du vår nya försäljningschef för förvaltning?


Movestic Liv & Pension startade år 2000 och erbjuder ett fullt sortiment av sparprodukter och försäkringar för trygghet. Idag
är vi ett av branschens finansiellt starkaste bolag och har stabila ägare i ryggen. Vårt mål är erbjuda marknadens bästa fonder
och förvaltningstjänster till våra sparare. Våra kunder har därför, år efter år, fått en avkastning på sitt sparkapital som legat i topp i branschen. Med våra trygghetsförsäkringar erbjuder vi också ett skydd om det som inte får hända ändå skulle inträffa. Vi
är övertygade om att professionell rådgivning är nödvändigt för att den enskilda individen ska få ett sparande och ett försäkringsskydd
som är anpassat till dennes unika situation. Därför erbjuder vi våra produkter enbart via registrerade och kvalificerade
försäkringsförmedlare.


Arbetsbeskrivning

Movestic växer och söker nu en försäljningschef för förvaltning - en spännande tjänst där
din kommunikativa och pedagogiska förmåga är central. Har du de kvalifikationer som vi
letar efter så har vi ett spännande jobb på en omväxlande och utvecklande arbetsplats.

Befattningen är placerad inom investeringsavdelningen, som är en nyinrättad avdelning inom Movestic.
Investeringsavdelningen har ansvar för att fondutbudet inom Movestic håller yppersta klass. Här ingår även lönsamhetsansvar för förvaltningsprodukterna samt marknadsföring, kommunikation och aktivitetsplanering inom området. Du kommer att arbeta som länk mellan fondförvaltningen och försäljningsteamet internt på Movestic, samt mot förmedlarna.

Tillsammans med förmedlarkontakterna kommer du sälja Movestics fondutbud, förvaltningstjänster och multifonder till förmedlare. Du kommer även att träffa,
informera och sälja till fondifond/förvaltargrupper avseende Movesticfonder.

Du arbetar tillsammans med marknadsavdelningen med att utforma säljbudskapet och se till att marknadsmaterial om fond- och förvaltningserbjudandet är säljande och relevant. Rollen innebär således en hel del utbildning och kommunikation.


Din utbildning och bakgrund

Det är meriterade med en akademisk examen. Du har några års erfarenhet av säljstödjande arbete från fond eller livförsäkringsföretag. Det är positivt med erfarenhet av arbete i ett bolag som arbetar med unit linked mot fondförsäkringsmarknaden.

Det är meriterande om du har erfarenhet från ett fristående fondbolag. En annan relevant bakgrund är som kund- eller kontoansvarig säljare eller private banker, eller en analytiker inom området.
Då Movestic säljer enkom via förmedlarmarknaden är det naturligtvis en fördel med gedigen erfarenhet av att arbeta med förmedlad marknad.


Dina egenskaper

Du har en stark personlighet. Ditt starka driv kommer med en lyhördhet och pedagogiska färdigheter.

Du är samarbetsorienterad och trivs med att verka genom andra genom att utveckla försäljningschefer och KAM.

Du får tillfredställelse av att se andra växa. Helt avgörande för att lyckas i tjänsten är att du verkligen drivs av att överföra din kunskap till andra, att förstå det komplicerade och göra det enkelt att förstå för den aktuella målgruppen.

Du är analytiskt lagd och gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information. Uttrycker dig klart, tydligt och övertygande såväl i tal som i skrift.

Du är bekväm med att stå på scen och presentera samt att resa i Sverige för att träffa förmedlare. Vanligtvis krävs cirka en resa per vecka.


Du är välkommen att skicka din ansökan till Stefan Otterbeck på mejl, stefan.otterbeck@qsearch.se. Har du frågor om tjänstens innehåll är du välkommen att kontakta Stefan, på telefon 0707-72 77 11. Vi hanterar ansökningar löpande.