Tjänsten är tillsatt

Head of medium size commercial business sales force

If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Bruttopremieinkomsten var 37 miljarder svenska kronor år 2005. Koncernen har cirka 6 600 anställda.

If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Dessutom erbjuder If nordiska kunder med internationell verksamhet service vid filialkontor och via nätverk.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. I början av 2002 gick finska Sampos skadeförsäkringsverksamhet samman med If.

Den 6 maj 2004 köpte Sampo Skandias, Skandia Livs och Storebrands aktier i If. Den 5 oktober 2004 köpte Sampo Varmas aktier i If. Det innebär att If nu är helägt av Sampo.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär ett övergripande ansvar för Affärsområdet Medium Commercial  Business i Norden, innebärande ett volym- och lönsamhetsansvar för en portfölj i storleksordningen 5,7 mdr. Affärsområdet har ca 400 anställda vilket ställer krav på stort ledarskap och en förmåga att inspirera och utmana organisationen att nå nya höjder.

Affärsområdet präglas av en stark underwritingkultur med välutvecklade system och processer. Det finns ett gediget kunnande inom organisationen vilket gör att det inte är helt nödvändigt att du själv är expert på området. Du måste ha en naturlig känsla för vad som krävs för att driva en väl fungerande organisation som har stort fokus på försäljning och service.

Utbildning och bakgrund

En akademisk examen i botten förutsätts. De personliga egenskaperna är viktiga. Vi tror att du har en gedigen erfarenhet från försäkringsbranschen med en framgångs rik record där du bland annat ansvarat för en större grupp av kvalificerade medarbetare.Du betraktas av din omgivning som en positiv och driven ledare som har de förutsättningar som krävs för att skapa den atmosfär som krävs för att nå och helst överträffa uppsatta mål. 

Det är en merit om du har internationell erfarenhet.

Personliga egenskaper

Då organisationen präglas av analys, faktaorientering och väl underbyggda beslut krävs en stor analytisk förmåga och en väl avvägd känsla för integritet från din sida.  Vidare krävs att du är vidsynt och proaktiv och har en naturlig känsla för marknad och försäljning.

Frågor kring denna tjänst besvaras av Pär Pettersson, Qsearch, tel 070 - 773 17 07