Tjänsten är tillsatt

Danske Finans söker Affärsområdeschef Säljfinansiering


Danske Finans ansvarar för produktområden leasing, avbetalning, kontraktsbelåning och fakturafinansiering inom Danske Bank.

Försäljningen sker såväl via säljfinansiering för återförsäljare och tillverkare av olika former av utrustning som via bankens företags- och privatkontor. Affärsvolymen är på närmare 15 miljarder och vi är cirka 40 medarbetare.

Vi tar nu nästa steg för att förverkliga våra ambitiösa tillväxtmål och vi söker därför en Affärsområdeschef Säljfinansiering. Tjänsten är ny och är en del av vår strategi för att växa inom säljfinansieringsområdet.

Strategin inkluderar också en omfattande uppgradering av vår IT-lösning för säljfinansiering och en utveckling av vårt tjänsteerbjudande för våra samarbetspartners.


Arbetsuppgifter

Som Affärsområdeschef Säljfinansiering ansvarar du för strategi, produktutveckling, försäljning och lönsamhet för området.

Affärsområdet utgör idag cirka 1/3 av den samlade verksamhetens volym och målet är att fördubbla denna.

Du är djupt involverad i uppgraderingen av verksamhetens IT-lösning och driver utveckling av erbjudanden och samarbetsmodeller samt säljer in dessa till samarbetspartners.

En av många viktiga uppgifter är att vårda långsiktiga kundrelationer.

Du har ansvar för att etablera och utveckla en säljorganisation med fokus på säljfinansiering.

Du är även kravställande till Business Support-organisationen som står för den löpande hanteringen av verksamhetens affärsflöde.

Basen är i Stockholm men kunderna finns i hela landet vilket innebär att du kommer att resa en hel del.

Som Affärsområdeschef Säljfinansiering ingår du i ledningsgruppen för Danske Finans, Sverige och rapporterar direkt till chefen för Danske Finans, Sverige.


Utbildning/bakgrund

Relevant akademisk examen.

Vi söker dig med minst tio års erfarenhet av arbete med finansieringsverksamhet, främst inom säljfinansiering med fokus på fordonshandel.

Du har några års ledarerfarenhet och är en engagerad och uppskattad ledare.

En förutsättning är att du har arbetat med att skapa och utveckla långsiktiga kund- och återförsäljarrelationer inom finansieringsverksamhet.

Det är viktigt att du är skicklig på att skapa affärer och har ett bra nätverk i leverantörsledet samt ett gott namn i marknaden.

Du har goda kunskaper och gedigen erfarenhet av fordonsfinansiering och är väl insatt i den marknaden.


Personliga egenskaper

Du är strukturerad och har lätt för att organisera resurser och planera aktiviteter. Sätter upp tidsramar och följer upp planer.

Du är kunnig inom området och förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet samt håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde.

Du är kommunikativ och uttrycker dig klart, tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand.

Du är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter.

Du har ett stort engagemang och motiverar dig att arbeta hårt för att nå målen.

Vi erbjuder


Du får en unik möjlighet att vara med att driva utvecklingen i ett av Danske Banks kärnområden och att vara drivande i att skapa en kraftig tillväxt inom ditt specifika affärsområde där vi redan har en solid position. Våra tillväxtambitioner inom säljfinansiering är en direkt förlängning av de högt ställda mål vi har för hela den svenska verksamheten i Danske Bank.


Danske Bank är en ledande nordeuropeisk bank med tydliga ambitioner för framtiden: att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern genom att sätta nya standarder inom finansiella tjänster. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 19 000 anställda i 15 länder.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.