Tjänsten är tillsatt

Receptionist/Service Manager


Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring.
Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än hundrafemtiotusen båtar, motorcyklar, snöskotrar och bilar men också ett stort antal företag och sedan i somras även hund och katt. Vår ägare är världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re, och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Till vårt huvudkontor i Stockholm söker vi nu en mångsidig Service Manager som ser till att allt det praktiska på kontoret fungerar och att besökare och medarbetare tas om hand på bästa sätt.


Du blir ansiktet utåt och spindeln i nätet

Som Service Manager svarar du för värdskapet på Svedea, i stort och smått. Det är dig man möter när man kommer på besök till oss och det är du som tar emot inkommande samtal till vår reception. Du fungerar som en intern support och ansvarar för trivsel, ordning och reda på kontoret samt ser till att hålla ytor och konferensrum representativa och i bästa skick. I rollen ingår även att sköta posthantering, kontorsrelaterade beställningar, inköp, ordna det praktiska i samband med konferenser, frukost- och lunchmöten, mm.


Det här förväntar vi oss av dig

Vi söker dig som drivs av att ge god service och som klarar att ha många bollar i luften samtidigt. Du gillar att möta nya människor, har en god social kompetens och förmåga att få de människor du möter att trivas. Som person är du flexibel och stimuleras av nya uppgifter. Du arbetar strukturerat och är van att planera och prioritera för att hinna med det du åtagit dig. Du är professionell och van att ta egna initiativ. Du har en god känsla för vad som är god kvalitet och vet ofta intuitivt vad som behöver göras.

Vi gillar att du:
• har en god servicekänsla
• är social och utåtriktad
• tar egna initiativ och ligger steget före
• är van att planera och organisera
• är flexibel och stimuleras av nya utmaningar


Det här kan du förvänta dig av oss

Svedea är ett företag som inte liknar något annat i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Rollen som Service Manager är central i vårt företag – du kommer att samverka med medarbetare på alla nivåer och du kan räkna med att snabbt lära känna de flesta i företaget. För rätt person är det här ett spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter. Vi är drygt 80 medarbetare och vårt huvudkontor, där tjänsten är placerad, finns i Stockholm. Filialkontor finns i Hammarstrand, Växjö och Umeå.


Ytterligare upplysningar erhålles av Therese Claesson på Qsearch, tel 0767-770210.