Tjänsten är tillsatt

Moderna Försäkringar söker Skadechef för Privatskador


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 3000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering. Vi söker nu en Skadechef, för vår skadeverksamhet inom Privatskador, som vill växa med oss.


Vi söker Sveriges bästa ledare

Som skadechef för Privatskador har Du ansvar för skadeverksamheten inom privatdelen för Hem, Villa & Sjuk- & Olycksfall, tillhörande skadeorganisationen på Moderna Försäkringar.
Din roll blir att ytterst ansvara för skadeverksamheten inom de skadetyper som uppkommer till följd av Modernas konsumentförsäkringar, exempelvis lösöres-, bygg-, rese-, sjuk- & olycksfalls-, rättsskydd- och ansvarsskador mfl.

Du är driven och leveranssäker, innovativ, engagerad, ansvarsfull, har känsla för struktur och prioritering. Ditt uppdrag är att fortsätta utveckla vår skadeverksamhet och kundnöjdhet så att den är den bästa i branschen.

Du bedriver arbetet inom din enhet genom tre avdelningar bestående av Bygg- & Egendomsskador i Malmö, Sjuk- & Olycksfall i Malmö och Egendom & Resa i Stockholm. Du har personalansvar för cirka 35 stycken engagerade och kundfokuserade medarbetare inom ett brett spektra av skadetyper. Du har 3 stycken direktrapporterande gruppchefer.

Det strategiska arbetet bedrivs i ledningsgruppen för Operations bestående av chefer som representerar Motorskador, Personskador, Skadejuridik/Utredning/Regress, Företag & Industri, Atlantica, Bilsport & Mc, Supportenheten, Inbound & Outbound samt Privatskador som är den enhet som du ansvarar för.

Du ingår i Ledningsgruppen inom Operations och rapporterar till Ansvarig för Operations.


Varför Moderna?

Moderna fortsätter att växa och vår verksamhet är en högeffektiv arena där vi fokuserar på kärnområdena försäljning, kundservice och skadereglering.

Vi är ett väl sammansatt gäng med en hög yrkesstolthet och en stark entreprenörsanda.

Tjänsten är på heltid och placerad i våra fräscha lokaler i Västra Hamnen i Malmö.

Tillträde enligt överenskommelse.


Din bakgrund / Kvalifikationer

Du har minst 3 års erfarenhet från skadeverksamhet inom försäkringsbranschen och företrädesvis 5 års ledarerfarenhet.

Juristexamen eller annan akademisk examen är meriterande.

Du drivs av att ständigt utveckla verksamheten i fråga om kvalitet, service och effektivitet för att nå högt uppsatta mål i sann entreprenörsanda. Hög kundnöjdhet/lojalitet är din ledstjärna!

Du har fullt fokus på dina medarbetare och att din enhet har hög effektivitet i kombination med hög arbetsglädje.

Du är extremt kundorienterad och resultatinriktad och ställer lika höga krav på dig själv som dina medarbetare.

Du har goda ledaregenskaper och ditt absoluta mål är att ha engagerade och involverade medarbetare.

Du kan konsten att både leverera resultat i kvalitet och kvantitet och är samtidigt administrativt strukturerad.

Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i excel och officepaketet i övrigt.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 070-772 77 11, Helena Pettersson Qsearch, tel 070-593 87 66