Tjänsten är tillsatt

Folksam söker systemaktuarie


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. I Folksam arbetar idag cirka 3 900 medarbetare och bolaget är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam som är en av Sveriges största kapitalförvaltare.


Folksam söker nu en aktuarie till rollen systemaktuarie, med särskilt fokus på interaktion mellan den aktuariella och den systemtekniska kompetensen. Målet med din roll är att säkerställa god kvalitet och effektivitet i aktuariell programmering och datahantering.

Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksam ska öka kostnads­effektiviteten och bibehålla den ekonomiska stabiliteten. Samtidigt ska de svara mot de rapporterings­krav, lagar, regler och policyer som Folksam med dotterbolag lyder under. Avdelningen Aktuarie Risk är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys och rapportering för riskförsäkringar i Folksam.

Avdelningen består av drygt 20 specialister som leds av en avdelningschef och två gruppchefer. Du kommer arbeta inom personriskgruppen som består av nio aktuarier och en gruppchef.


Arbetsuppgifter

I din roll som systemaktuarie ansvarar du för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariell beräkning och datahantering. Du har ett nära samarbete med framförallt Folksam IT och övriga aktuarier. Du har möjlighet att självständigt fatta beslut som påverkar verksamheten, under förutsättning att beslutet följer Folksams vision, policyer, mål och regelsystem.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
•utveckling av datahantering för att nå ökad
− effektivitet och automatisering
− spårbarhet
− datakvalitet
•förvaltning och kravställning
− säkerställa leverans av anpassad data till modeller och rapportering
− kravställning gentemot IT
− dokumentation av datahantering
•externa kontakter med affärspartners
− kravställning gentemot mjukvaruleverantörer
•programmering av aktuariell beräkning
•utbildning och information.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av aktuariellt eller systemrelaterat arbete. Praktisk erfarenhet av programmering C++ alternativt objektorienterad programmering är meriterande. Likaså är kunskaper i SAS. Vidare har du en akademisk examen med inriktning mot systemutveckling och/eller matematik, eller motsvarande kompetens. Vi förutsätter även att du arbetar obehindrat i Excel och andra Officeprogram.

.


Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, öppen och ödmjuk samt trivs med att jobba såväl självständigt som att vara en del av teamet. Du har förmåga att arbeta med både god överblick och med fokus på detaljer. Då tempot tidvis är högt behöver du vara flexibel, pålitlig och kommunikativ


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.