Tjänsten är tillsatt

Folksam söker Gruppchef till Aktuarie Liv


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 900 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.

Vi söker nu en chef till gruppen Fondförsäkring. För att behålla positionen som ett av Sveriges främsta livförsäkringsbolag behöver vi bra ledare till våra engagerade medarbetare. Gruppen består av sju aktuarier och ingår i avdelningen Aktuarie Liv inom Folksams produktenhet.
Produkt ansvarar framförallt för att förvalta och utveckla Folksams försäkringsprodukter och prissättningsprocess samt säkerställa att produkterna är lönsamma. Vi är i dag cirka 120 medarbetare. Aktuarie Liv är en central avdelning för identifiering och hantering av risker inom livförsäkring. Vi ansvarar för ett antal basleveranser som kan delas in i extern och intern rapportering, samt affärsnära stöd och support. Just nu är vi inne i en intensiv och spännande fas med mycket utveckling och förändring. Den övergripande utmaningen är att göra verksamheten så effektiv som möjligt och samtidigt se till att vi har god riskkontroll och ekonomisk stabilitet.

Bra ska bli bättre!


Arbetsuppgifter

I din roll som gruppchef är du i första hand ett stöd och en tillgång för medarbetarna i gruppen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan delas in i:
• arbetsledaransvar
• stöd till Folksams försäljning och administration
• aktivt deltagande i utvecklingen av attraktiva och kostnadseffektiva produkter.

Det är extra viktigt att du som gruppchef inom Aktuarie Liv säkerställer god intern kontroll genom att se till att de processer och/eller rutiner som används i verksamheten möjliggör ett medvetet risktagande. Det innebär även ett ansvar för att gruppen dokumenterar och säkerställer utförandet av kontroller som fångar upp förändrade förutsättningar och eventuella avvikelser från förväntat resultat.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete som ledare med personalansvar.

Du har examen från universitet/högskola, eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant kunskap för verksamhetsområdet.

Det är meriterande om du har arbetat inom livförsäkring och har erfarenhet av verksamhetsutveckling baserat på Lean.Personliga egenskaper

Som person är du trygg och stabil och har god självinsikt.

Det är viktigt att du är duktig på att planera, organisera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt för att skapa trygghet och lugn i gruppen.

Du får gruppen att sträva mot samma mål genom din förmåga att kommunicera förväntningar och riktlinjer på ett tydligt sätt.

För oss är det viktigt att du visar stort engagemang och delaktighet i gruppens uppdrag.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.