Tjänsten är tillsatt

Senior Byggtekniker


Med våra samlade erfarenheter från den nordiska försäkringsbranschen erbjuder vi traditionella försäkringar till privatpersoner och företagare. Med Gjensidige i Norge har vi en stabil plattform att stå på när vi etablerar varumärket Gjensidige i Sverige. I Norge är vi det största sakförsäkringsbolaget med anor sedan 1850-talet. Gedigen erfarenhet av traditionella försäkringsprodukter kombinerat med ett modernt sätt att driva och utveckla ett försäkringsbolag. För att kunna ge förstklassig service i alla led och utveckla Gjensidige till en mycket konkurrenskraftig och kundfokuserad aktör kommer vi under de närmaste åren att kraftigt expandera och utöka vår verksamhet.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att självständigt att utreda, fastställa och reglera stora och komplexa byggskador, och i denna roll kommer du också ha stor påverkan/delaktighet i uppbyggnaden av ett regleringsteam för byggskador.

I rollen ingår även besiktning av byggskador av varierande komplexitet och storlek. Det innebär traditionell besiktning på plats när så krävs. Du skall dock drivas av, och verka för, att modernisera besiktningsarbetet så långt det är möjligt. Således behöver du vara väl bevandrad i hur modern teknik kan effektivisera besiktningsarbetet.

Du kommer även att hålla i större upphandlingar med entreprenörer samt säkerställa regresser.

I ditt ansvar ingår att bistå inköpsansvarig vid leverantörsupphandlingar och på sikt leverantörsutveckling. I detta arbete ingår att skapa goda relationer med bolagets kunder och entreprenörer.

Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.


Utbildning/bakgrund

Du har en byggteknisk utbildning på gymnasie- och/eller högskolenivå. Har du vedertagna certifikat inom bygg är det meriterande.

Du har din bakgrund som Byggtekniker hos ett annat försäkringsbolag eller som Skadekonsult inom byggförsäkring. Det är ett krav med gedigen erfarenhet inom bygg. Har du arbetet med entreprenadförsäkring är det positivt.

Det är en fördel om du har arbetet med reglering av stora skador och har erfarenhet av att hålla i upphandlingar av olika karaktär.

Gjensidige söker dig som gärna rör dig över hela skaderegleringsområdet och inte är rädd för nya utmaningar, det är därför en fördel om du har erfarenhet från olika delar av byggområdet.

Din viktigaste egenskap är förmågan att kommunicera med Gjensidiges kunder och samarbetspartners som gör att de upplever en enkel och smidig skadeprocess.

Gjensidige utökar sin skadeavdelning under det kommande året. Du kommer att ha möjlighet att spela en aktiv och central roll i denna satsning.


Personliga egenskaper

Organiserar resurser och planerar aktiviteter. Sätter upp tidsramar och följer upp planer.

Analyserar frågor och bryter ner dem i sina beståndsdelar. Gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information.

Förstår och tillämpar affärsmässiga och företags- ekonomiska principer. Fokuserar på kostnader, vinst, marknader, nya affärsmöjligheter etc.

Är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter.

Anpassar sig framgångsrikt till nya eller förändrade krav och förutsättningar.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.