Tjänsten är tillsatt

Internrevisor till ICA - Internal Audit Manager


ICA-koncernen (ICA AB) är ett av nordens ledande detaljhandelsföretag med cirka 2 200 egna och handlarägda butiker i Sverige och Norge. I gruppen ingår försäjningsbolaget ICA Sverige och ICA Norge. ICA erbjuder också finansiella tjänster till de svenska kunderna genom ICA Banken. ICA AB är delägt av Ahold - en global detaljhandelskedja. läs gärna mer på www.ica.se

Internrevisionsavdelningen vid ICAs huvudkontor i Solna utvärderar och bidrar till att vidareutveckla styrnings- och kontrollsystem. Revisionerna utförs på uppdrag av ICA ABs Audit Committee.


Arbetsuppgifter

Tjänsten som internrevisor är mycket verksamhetsorienterad och innefattar omfattande kontakter med chefer och ansvariga. Internrevisorn analyserar affärsrisker, utvärderar kontrollsystem och bidrar till att vidareutveckla företagets rutiner, system och effektivitet. Internationella standards ligger till grund för hur revisionerna utförs. Du kommer att ansvara för planering och genomförande revisioner. En viktig uppgift är att i samband med revisionerna handleda och utveckla andra internrevisorer.


Din profil

Vi söker dig som har civilekonomexamen med inriktning mot redovisning och har några års erfarenhet av kvalificerat revisions- eller utredningsarbete. Du bör vara analytiskt lagd, arbeta strukturerat och ha lätt för att kommunicera i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har ett stort intresse för affärsverksamhet och operativa processer inom företag. Vi är måna om att avdelningen utvecklas vidare på bästa sätt och söker dig som trivs med en kombination av enskilt arbete och av att aktivt delta i utvecklingen av den egna arbetsgruppen.


Frågor kring denna tjänst besvaras av Margaretha Backemar Qsearch, telefon 0703-288891