Tjänsten är tillsatt

If... söker chef till Affärsområde Privat Sverige


If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Bruttopremieinkomsten var 37 miljarder svenska kronor år 2005. Koncernen har cirka 6 600 anställda.

If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Dessutom erbjuder If nordiska kunder med internationell verksamhet service vid filialkontor och via nätverk.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. I början av 2002 gick finska Sampos skadeförsäkringsverksamhet samman med If.

Den 6 maj 2004 köpte Sampo Skandias, Skandia Livs och Storebrands aktier i If. Den 5 oktober 2004 köpte Sampo Varmas aktier i If. Det innebär att If nu är helägt av Sampo.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett totalansvar för ett av bolagets största affärsområden, AO Privat, innebärande ett ansvar för 500 medarbetare med premievolym på närmare 8 miljarder kr.


Utbildning och bakgrund

Du förväntas ha en akademisk utbildning i botten. Du har erfarenhet av att framgångsrikt leda andra människor. Du har erfarenhet från säljdrivna verksamheter och förstår de utmaningar och möjligheter som finns. Då en stor del av bolagets affärer består av viktiga allianser och samarbeten är det viktigt att du besitter en naturlig förmåga att förhandla och inge förtroende.

Det finns ett gediget kunnande inom bolaget vilket gör att du inte behöver vara expert på området. Du bör dock en bra uppfattning över hur försäkring i stort fungerar.


Personliga egenskaper

Du förväntas ha ett engagemang utöver det vanliga. Du måste brinna för uppgiften.

Viktiga egenskaper för att lyckas med denna utmaning; säljdriven, marknadsorienterad, naturlig ledare, strukturerad och analytisk.


Frågor kring denna tjänst besvaras av Pär Pettersson, Qsearch, 070 - 773 17 07