Tjänsten är tillsatt

If...Senior Controller till Corporate Control


If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Bruttopremieinkomsten var 37 miljarder svenska kronor år 2005. Koncernen har cirka 6 600 anställda.

If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum. Dessutom erbjuder If nordiska kunder med internationell verksamhet service vid filialkontor och via nätverk.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. I början av 2002 gick finska Sampos skadeförsäkringsverksamhet samman med If. If är nu helägt av Sampo.


Arbetsuppgifter

Corporate Control skall arbeta som en stödfunktion till If´s management och affärsområden.
Du kommer att arbeta med analys, uppföljning och rapportering. Du får ett brett kontaktnät ut i If´s organisation. Arbetet innebär också att utveckla och bedöma If´s framtida utveckling/"performance" samt utveckla processen för prognoser. Du skall även arbeta med markandsanalyser och följa marknaden inom försäkring samt vara delaktig i olika projekt. Du ingår i ett team på sex controllers.


Bakgrund och personliga egenskaper

Du har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi. Du har arbetat som controller inom sakförsäkring och har gärna erfarehet av försäkringsredovisning.
Viktiga egenskaper för att lyckas som controller är att du är drivande, strukturerad och analytisk, har integritet och en god social förmåga.


Frågor kring denna tjänst besvaras av Margaretha Backemar, Qsearch, tel 0703-288891