Tjänsten är tillsatt

Utvecklingsansvarig – Kvalitet & Hållbarhet


HSB Projektpartner är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare och HSBs gemensamma affärsbolag. 2015 byggstartade vi flest bostadsrätter av alla aktörer utanför Stockholm och genom vår nationella kompetens kan HSB ytterligare stärka positionen på bostadsmarknaden. Vi skapar bostäder för nya generationer med projekt som HSB Living Lab och satsningen HSB 100, förenat med vårt ansvar för Sveriges största bosparande. Vi är HSB-föreningarnas partner i nyproduktionen och utvecklar bostäder till medlemmarna i Sveriges största bostadskooperation. HSB ProjektPartner hade 2015 en omsättning på ca 1,6 Miljarder kr med en personalstyrka om ca 45 anställda. HSB ProjektPartner är inne i ett expansivt skede där utveckling av framtidens bostäder är en viktig del och behöver nu förstärka våra resurser.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och sätta hållbar prägel på våra nya bostäder? Se dina idéer förverkligas och bidra till fortsatt hög kvalitet och hållbara bostäder tillsammans med dina drivna kollegor runt om i landet? Längtar du efter att få bidra i en innovativ miljö och verka i en organisation med korta beslutsvägar, där dina idéer gör skillnad. Detta, tillsammans med hög trivsel och kompetensnivå är något av det HSB ProjektPartner kan erbjuda.

Enheten för utveckling och hållbarhet har till uppgift att leda och genomföra ett strukturerat arbete med utveckling av nyproduktionen inom HSB ProjektPartner. Som Utvecklingsansvarig Kvalitet och Hållbarhet är du organisatoriskt placerad i denna enhet och du rapporterar direkt till chefen för Utveckling & Hållbarhet.

Som Utvecklingsansvarig inom Kvalitet och Hållbarhet ansvarar du huvudsakligen för vidareutveckling av våra processer och direkt stöd till vår nyproduktion i det praktiska hållbarhetsarbetet.
Rollen är ny i organisationen och du jobbar verksamhetsnära med unika möjligheter till direkt påverkan och gehör för dina idéer.

Ansvaret innebär också att utforma och följa upp målsättningar inom arbetsmiljö- och miljöområdet. I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för utveckling och uppföljning av vårt kvalitets- och förbättringsarbete samt förvaltning och vidareutveckling av vårt ledningssystem.

I denna roll fungerar du som ett stöd till vår verksamhet vad gäller våra hållbarhetsambitioner och har en viktig roll i att utforma och säkra efterlevnad av våra hållbarhetsmål samtidigt som du arbetar aktivt med att marknadsföra och beskriva värdet av hållbarhetsarbetet inom vår verksamhet.

Inom HSB ProjektPartner råder en informell, rak och öppen kultur med högt i tak där kompetens, jämställdhet och samverkan värderas högt. Vår organisation präglas av korta beslutsvägar, där du som medarbetare ges stora möjligheter att påverka. Du kommer att samarbeta med engagerade kollegor inom såväl HSB ProjektPartner som övriga delar av HSB. Du får stor frihet under ansvar och vi arbetar aktivt med att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen är en anställning hos oss en bra investering i din karriär.
Vår verksamhet är under stark utveckling och arbetsmiljön präglas av affärsmässighet, nytänkande och tävlingslust. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser kommer att värdesättas. Möjligheterna finns hos oss.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast möjligt.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete, gärna inom branschen, och som har universitets/-högskoleutbildning inom miljö. Du har erfarenhet av att utveckla processer och du är van att arbeta i projekt.
Meriterande är erfarenhet av arbete med Miljöbyggnad.


Personliga egenskaper

Du motiveras av ett mål- och resultatinriktat arbete där du är drivande i utvecklingen samtidigt som du tar tag i saker som behöver göras även på ett operativt plan. Du är en kommunikativ person med god förmåga att föra ut budskap på ett tydligt och entusiasmerande sätt.

Du är en utpräglad lagspelare, initiativrik med förmåga att genomföra och avsluta påbörjade projekt. Att du som person även är strukturerad, ansvarstagande och snabb att prioritera är egenskaper vi tror är viktiga för att lyckas i denna tjänst.

För att nå framgång i rollen som Utvecklingsansvarig Kvalitet & Hållbarhet bör du ha ett öga för processer och effektivitetsförbättringar samt förmåga att ”lyfta blicken”. Du förstår vikten av ett strukturerat arbetssätt som präglas av ordning och reda i allt från processarbete till de arbetsmiljökrav som ställs i produktionen.
Det är viktigt att du har rätt förhållningssätt, att du har ett öppet sinne och ambitionen att aktivt vara med och forma HSB ProjektPartners framtid.

HSB ProjektPartner eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.


Ytterligare upplysningar erhålles av Therese Claesson på Qsearch, tel 0761-887440. Vi hanterar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 25 april 2016.