Tjänsten är tillsatt

Skadereglerare med inriktning maskin


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 3000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.


Arbetsuppgifter

Moderna Försäkringar har en kund mix av små och medelstora företag samt stora industrier.
Kundmixen innebär att vi hanterar skador på maskiner av mycket varierande slag. Det handlar om allt ifrån vindkraftverk eller processindustrimaskiner till tryckpressar eller svarvar och allt där emellan. Vi hanterar såväl enkla som mycket komplicerade skador vilka inträffat i Sverige eller utomlands.

Arbetet innebär kvalificerad skadereglering avseende företags- och industrikunders skador. Du gör bedömningar och beräkningar av en skadas omfattning samt att tillsammans med kunden ta fram underlag för att beräkna skadans storlek. Vidare ska du styra återställandet av skadan samt att slutligt överenskomma med kunden om ersättningens storlek.

Arbetet är självständigt och kräver drivkraft. Vi har också ett nära samarbete med UW och Mäklare. Du trivs med att tala med kunder i telefon, arbetet bedrivs mestadels från kontoret och det är viktigt att du stimuleras av detta. Som person måste du vara utåtriktad och ha lätt att samarbeta.

Du kommer att ingå i en grupp av 10 medarbetare. Gruppen hanterar alla typer av skador inom egendomsförsäkring, vilka drabbat våra företags- och industrikunder. Du kommer i första hand att hantera våra maskinskador, men också egendom- och byggskador. I vilken utsträckning är avhängt din erfarenhet inom respektive område.

Tjänsten är en heltidsanställning och i första hand placerad i Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har gedigen kompetens inom försäkring med flera års yrkeserfarenhet från reglering av maskinskador.

Det är också intressant om du arbetar som skadereglerare inom egendom eller bygg och har ett genuint intresse för maskiner och drivkraften att utvecklas inom området.

Du har minst gymnasiekompetens, gärna teknisk inriktning, och hanterar svenska språket
väl i både tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är en merit.

Att du kan hantera kontakter med våra kunder och mäklare på ett professionellt sätt är avgörande. Du har en god förhandlingsförmåga.


Personliga egenskaper

Du är som person:
· framåt, engagerad och ansvarsfull med en hög servicekänsla och du har alltid kunden i fokus
· social, lyhörd och smidig i umgänget med andra
· positiv och lätt att samarbeta med samtidigt som du kan arbeta självständigt och
affärsmässigt
· driven med en ständig vilja att arbeta proaktivt för att lösa kundens ärenden snabbast möjligt
Du måste kunna:
· uttrycka dig pedagogiskt och väl i både tal och skrift
· arbeta under tidspress
· vara bekväm i samtal med kunder och skadedrabbade inom området
· arbeta strukturerat och ha ett gott ordningssinne.
· ha god datavana


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.