Tjänsten är tillsatt

Redovisningsassistent


Guy Carpenter & Company AB utformar och levererar strategier, lösningar och service inom återförsäkring. Våra kunder är försäkringsbolag på den Nordiska marknaden och i Baltikum. Som den ledande återförsäkringsmäklaren i detta geografiska område stöder vi våra kunders affärsstrategier och finansiella mål med moderna verktyg på återförsäkringsmarknaden. Vårt nordiska kontor ligger på Norrmalm i Stockholm och här tjänstgör ca 30 personer. Guy Carpenter & Company LLC har över 2,000 anställda och kunder i över 100 länder. Bolaget ingår i Marsh & McLennan Companies, den globala ledaren inom risk- och försäkringsservice.


Arbetsuppgifter

Arbetet som redovisningsassistent på Guy Carpenter innefattar bl a:

• Fakturahantering- / kontering, löpande bokföring och diverse avstämningar
• Bankkontakter inkl betalningar och kontoavstämningar
• Intern och extern rapportering, bokslut samt skatte- och deklarationsärenden
• Diverse HR administrativa uppgifter, inkl löneberedning
• Diverse kontorsadministration, bl a frågor kring IT och inventarier, leverantörs- och hyresavtal, försäkringar och arkivering

På sikt förväntas tjänsten även inkludera arbetsuppgifter på avdelningen Client Support Services som arbetar uteslutande med företagets klientreskontra (avräkning av premie- och skadebetalningar).

För rätt person finns stora möjligheter till utökade arbetsuppgifter och ansvarsområden. Därmed erbjuder vi dig som är en driven och ansvarstagande person utmaningar och spännande utbildnings- och utvecklingsmöjligheter på både kort och lång sikt. Du rapporterar direkt till bolagets ekonomichef.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som är gymnasieekonom alternativt har motsvarande utbildning. Vidare önskar vi att du har minst ett par års relevant arbetslivserfarenhet, möjligtvis från liknande tjänster som ekonomi- eller redovisningsassistent där du är van att arbeta i en bred roll.

Vi söker dig som behärskar både svenska och engelska obehindrat. Koncernspråket är engelska och arbetet innebär en mängd internationella kontakter. Du är en van användare av MS Officepaketet med mycket goda kunskaper i excel.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och mycket noggrann person, med hög integritet och stark ansvarskänsla. Vidare är du proaktiv med stort eget driv, självständighet och god prioriteringsförmåga.

Du är nyfiken och förändringsbenägen, har en snabb inlärningsförmåga och tar själv ansvar för din utveckling. För att vara framgångsrik i detta arbete tror vi att du har förmågan att strukturera och organisera dina arbetsuppgifter väl. Du ska ha förmågan och intresset av att fördjupa dig i ditt arbete, samt viljan att förstå hela det ekonomiska flödet på Guy Carpenter.

I denna funktion samarbetar du med både interna och externa kontakter, varför god samarbets- och kommunikationsförmåga är av stor vikt. Vi söker dig som är diplomatisk och har förmågan att föra fram dina synpunkter på ett smidigt sätt, oavsett var i hierarkin du befinner dig.

Vi tror även att du är en flexibel person som gärna arbetar projekt- och uppgiftsorienterat. Det är viktigt att du fäster stor vikt vid att leverera god kvalité och resultat i rätt tid. Du trivs med att arbeta hårt och intensivt under vissa perioder när arbetet kräver det.

Tjänsten avser heltid med en inledande provanställning på 6 månader.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och därmed uppmanar vi dig som är intresserad och har relevanta kvalifikationer för denna tjänst att ansöka omgående.


Ytterligare upplysningar erhålles av Therese Claesson på Qsearch, tel 0761-887440.