Tjänsten är tillsatt

Affärsaktuarier inom Traditionell Försäkring


Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har cirka 3 900 medarbetare. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har. Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande.

Avdelningen Aktuarie Liv består av 40 medarbetare och söker nu Affärsaktuarier med fokus på Traditionell Försäkring. Avdelningen hanterar sparförsäkringar samt riskförsäkringar med koppling till sparande.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksam ska växa inom tjänstepensionsmarknaden, öka kostnadseffektiviteten och bibehålla den ekonomiska stabiliteten. Samtidigt ska vi svara mot de rapporteringskrav, lagar, regler och policyer som Folksam Liv med dotterbolag lyder under.


Arbetsuppgifter

I din roll som affärsaktuarie värderar, prissätter, förvaltar och utvecklar du Folksams försäkringar.

Du har ett brett samarbete med andra aktuarier och produktutvecklare samt med många andra interna funktioner. Du kan även ha kontakt med externa parter såsom försäkringsförmedlare.

Du deltar i projekt och arbetsgrupper, bland annat avseende implementering av det nya försäkringssystemet Inca. Tjänsten innebär att företräda den aktuariella gruppen i olika interna arbeten och sammanhang.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
• produktutveckling
• kravställning
• förvaltning
• test
• pris- och provisionsberäkningar
• riskvärdering
• externa kontakter med affärspartners och kravställning gentemot exempelvis mjukvaruleverantörer
• utbildning och information


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen inom till exempel matematik/matematisk statistik eller är ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande erfarenhet.

Försäkringsmatematisk och systemteknisk utbildning är meriterande.

Det är en fördel om du har kunskaper i försäkringssystemet Inca liksom i programvarorna SQL och SAS. Vi förutsätter att du arbetar obehindrat i Excel och andra Officeprogram.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete som aktuarie inom Traditionell försäkring. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att delta i och leda projekt och likaså är det bra om du är van vid att arbeta med många olika kontaktytor.

För oss är det viktigt att du talar och skriver svenska obehindrat.


Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, öppen och ödmjuk samt trivs med att jobba såväl självständigt som att vara en del av teamet. Du har förmåga att arbeta med både god överblick och med fokus på detaljer. Då tempot tidvis är högt behöver du vara flexibel, pålitlig och kommunikativ.


Fackliga representanter: FTF Johan Dehaddo 076-779 67 45, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson 0708-31 51 32. Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-939877.