Tjänsten är tillsatt

Folksam söker Utvecklingsinriktade Systemaktuarier


Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har cirka 3 900 medarbetare. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har. Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande.

Avdelningen Aktuarie Liv består av 40 medarbetare och söker nu Utvecklingsinriktade Systemaktuarier. Avdelningen hanterar spar¬försäkringar samt risk¬försäkringar med koppling till sparande.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksam ska växa inom tjänstepensionsmarknaden, öka kostnadseffektiviteten och bibehålla den ekonomiska stabiliteten. Samtidigt ska vi svara mot de rapporteringskrav, lagar, regler och policyer som Folksam Liv med dotterbolag lyder under.


Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett spännande arbete som systemaktuarie med möjligheten att aktivt bidra till utveckling och förbättring av vår verksamhet. Du ansvarar för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariell beräkning och datahantering.

Tjänsten kan i stor utsträckning komma att utvecklas utifrån verksamhetens behov och dina drivkrafter.

Du har ett nära samarbete med framför allt IT, ekonomi, affärsansvarig och med övriga aktuarier inom gruppen. Du har möjlighet att självständigt fatta beslut som påverkar verksamheten, under förutsättning att beslutet följer Folksams vision, policyer, mål och regelsystem.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:
• Ta fram underlag till försäkringstekniska och statistiska analyser och utredningar
• Säkerställa leverans av anpassad data till modeller och rapportering (t.ex. bokslut och prognoser)
• Utveckla den aktuariella datahanteringen för att nå ökad
o Effektivitet och automatisering
o Spårbarhet (t.ex. dokumentation av datahantering inklusive datakontroller)
o Datakvalitet
• Förvalta och kravställa gentemot IT
• Utbilda och informera om datahanteringen


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot systemutveckling och/eller matematik eller annan relevant utbildning. Studier vid aktuarieprogrammet vid Stockholms universitet eller jämförbar erfarenhet är meriterande.

Kunskap i SAS, SQL, VBA och MoSes är meriterande och ett krav är att du arbetar obehindrat i Excel och andra officeprogram.

Du har arbetat i minst två år som systeminriktad aktuarie eller med annat systeminriktat arbete i angränsning till aktuariella områden inom Tradliv. Du är förtrogen med stordatormiljö och dess utvecklingsverktyg samt har god förmåga att använda verktyg för datahantering.

För oss är det viktigt att du talar och skriver svenska obehindrat.


Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, öppen och ödmjuk samt trivs med att jobba såväl självständigt som att vara en del av teamet. Du har en god förmåga att arbeta strukturerat och uthålligt med både överblick och med fokus på detaljer. Du är kvalitetsmedveten och drivs av att hitta lösningar utifrån en grundläggande analys. Då tempot tidvis är högt behöver du vara flexibel, pålitlig och stabil även i pressade situationer. Du är en kommunikativ person med god samarbetsförmåga som är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer. Du har en vilja att lära nytt och att bidra med förbättringar av till exempel arbetssätt och verktygsstöd.


Fackliga representanter: FTF Johan Dehaddo 076-779 67 45, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och HKF Mikael Carlsson 0708-31 51 32. Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.