Tjänsten är tillsatt

Redovisningsansvarig till LF International


Länsförsäkringsgruppen består av 24 självständiga och lokala länsförsäkringsbolag som samverkar genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Tillsammans bildar vi Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp.

Med en marknadsandel kring 30 procent är Länsförsäkringar idag överlägset störst på sakförsäkringar i Sverige. I arbetet med Länsförsäkringars tillväxtstrategi har möjligheterna till utlandsetablering varit ett av alternativen. Länsförsäkringar har nu beslutat att etablera sakförsäkringsverksamhet i Lettland och Litauen. Verksamheten planeras starta under första kvartalet 2008. Inledningsvis kommer trafik-, motor, och villa/hemförsäkringar att erbjudas. Vi börjar från början med nya försäkringssystem, medarbetare, ambitioner och möjligheter. Våra värdeord, Moderna- Ärliga-Enkla, skall prägla vårt arbete som helhet och vår satsning i marknaden.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Redovisningsansvarig som är sugen på att vara med från starten, bygga något nytt och växa med verksamheten.

Som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för den legala redovisningen i försäkringsbolaget. Arbetsuppgifterna består av löpande redovisning, avstämningar, skatteberäkningar, deklarationer, rapportering till myndigheter, månads- och årsbokslut. Du kommer också att samarbeta med ekonomipersonal i Lettland och Litauen samt utveckla redovisningsrutiner och processer tillsammans med bolagets Controller i Sverige.

Du måste kunna arbeta självständigt och ta stort eget ansvar, tycka det är roligt att utforma rutiner och regelverk från start och växa med antalet kunder och försäkringar.


Utbildning/bakgrund

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning eller motsvarande med några års erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter inom försäkringsrörelse.
Eftersom vi arbetar i en internationell miljö är det ett krav att du behärskar engelska. Kunskaper i ryska, lettiska och litauiska är meriterande. Tjänsten är stationerad i Stockholm men innefattar också resor till våra filialer i aktuella länder.


Personliga egenskaper

Du är utåtriktad, nyfiken, har humor, och besitter en naturligt god samarbetsförmåga. Självfallet är du också drivande,noggrann och strukturerad.


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin Nilson på Qsearch, tel 070-492 89 98 .