I dessa turbulenta tider – Ännu större fokus på att hitta nyckelkompetenser!

lisa and stefan

Efter månader av pågående pandemi kan vi konstatera att Covid-19 har påverkat hela arbetsmarknaden. Vad ser vi på Qsearch för effekter? Med örat mot marken i bank-, finans- och försäkringsbranschen kan vi konstatera att specialistkompetens är mer kritiskt än någonsin.

I tider med Covid 19 påverkas vi alla mer eller mindre och vi har olika sätt att hantera den oro och kris som pandemin skapar. Vi på Qsearch arbetar därför för fullt med att stödja våra uppdragsgivare på bästa sätt genom krisen. Om något, behövs specialistkompetens just nu. Utifrån samtal med våra uppdragsgivare kan vi konstatera att många ser ett särskilt stort behov av rätt personer med rätt kompetens, som kan anpassa sig och navigera i helt nya situationer och med helt nya förutsättningar. Sedan 2006 har vi hjälpt företag i finanssektorn med att hitta nyckelpersoner till ledar- och specialistroller.

– Vi har varit med i många år och marknaden har svängt förr, även om det inte tidigare har varit på grund av ett virus. Vi har följt våra kunder genom upp och nedgångar. Det känns verkligen bra att kunna vara till nytta för så många och att göra något konstruktivt som leder till att företag kan fortsätta att utvecklas och nå framgång, säger Stefan Otterbeck, VD och medgrundare av Qsearch.

Hittills har vi under 2020 tillsatt en rad nyckelpositioner i både bank, finans och försäkring och vi vill här nämna några:  

Swedbank: Vi är stolta och glada för förtroendet att hjälpa Swedbank att rekrytera seniora experter till en rad ledar- och specialistroller inom Compliance, Anti Financial Crime (AFC) och andra grupper med liknande verksamhet. Sedan ett år tillbaka har vi ett nära samarbete och har hittills rekryterat ut ett stort antal specialister. Exempel på genomförda rekryteringar är; Head of Group AML, medarbetare till DPO funktionen, Compliance Officers, AML specialister med flera. Uppdraget fortsätter och vi arbetar för fullt med kartläggning av marknaden och search. Glädjande är att vi ser ett stort intresse för Swedbank och för dessa mycket prioriterade verksamhetsområden.

Skadechef till Dina Försäkring: Det nya tillskottet kommer nu att ta över taktpinnen och leda skadearbetet i Dinagruppen, minst sagt en viktig roll.

Head of Legal and Compliance till Svedea: Personen som tillträder rollen som Head of Legal and Compliance stödjer ledning och hela bolaget med juridisk rådgivning. Likaså har personen ansvar för att ledning och medarbetare kan och förstår aktuella regelverk liksom att verksamheten bedrivs enligt dessa. Med dagens omfattande och komplexa finansiella regelverk är det här en roll där man verkligen kan göra skillnad.

Chefaktuarie till Avanza Pension: Den nyrekryterade personen har en central roll där man har det yttersta ansvaret för allt aktuariellt arbete i försäkringsbolaget.

Ansvarig Outsoursing till Länsförsäkringar Bank: Den nyrekryterade personen kommer att ingå i CEO Office och ansvara för att övervaka de samlade riskerna med utlagd verksamhet. 

Analytiker till ODIN Fonder: Vi fortsätter att vara med och stötta ODIN på sin spännande tillväxtresa och har nu rekryterat en analytiker, som är en nyinrättad tjänst i Stockholm. ODIN startade sin småbolagsfond i början av året och bygger därmed upp det svenska teamet i Stockholm. Personen kommer att analysera bolag enligt ODINs investeringsfilosofi ODIN-modellen, där kvalitetsbolag och ett långsiktigt värdeskapande är i fokus. Mycket spännande tycker vi på Qsearch!

Våra konsulter är måna om hur vi uppvaktar kandidater och i tider som dessa arbetar vi än mer med att utveckla vårt nätverk. Många känner en osäkerhet inför att flytta på sig just nu varför det är extra viktigt att skapa trygghet och vara informativ. Dessutom har våra processer blivit mer digitala, vilket också ställer större krav på god kommunikation. 

Slutligen vill vi att du ska känna att vi finns här, redo att stödja dig och din verksamhet med full fokus och stort engagemang. Som vi brukar säga, er utmaning är vår utmaning!

Lisa Robberts, Head of Assessment och Rekryteringskonsult på Qsearch  

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin