Agency Marine Underwriter

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på över 1 miljard Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med drygt 35 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.Red dot


Om tjänsten

Är du en utpräglad lagspelare med stort affärsfokus som vill vara med och utveckla vår agenturaffär i Norden, Baltikum och Centraleuropa?

I rollen som Agency Marine Underwriter har du en nyckelposition i Agency-teamet med ansvar för utveckling av stora delar av vår agenturaffär. Du arbetar i första hand med affärsutveckling av marinrelaterade produkter såsom försäkring för fartyg och fritidsbåtar samt egendom- och ansvarsförsäkring för transporter.

Ansvarsområdet innefattar bland annat lönsamhetsuppföljning, hantering av förfrågningar, kvalitetskontroller och att proaktivt bidra till att skapa ny affär genom befintliga och nya försäkringsagenturer. Du kommer att ingå i ett litet och sammansvetsat team där vi tillsammans arbetar hårt för att uppnå bästa resultat och där vi direkt hjälper varandra vid behov.

Vi är en internationellt välkänd och väletablerad aktör med mycket gott renommé och en stark finansiell rating, vilket gör oss till en eftertraktad försäkringsgivare för agenturer, mäklare och kunder från hela världen.


Vi söker dig

Som har erfarenhet av marinförsäkringsbranschen, till exempel som Underwriter, kundansvarig eller mäklare. Akademisk examen är en merit. Du har en gedigen erfarenhet av att göra affärer inom marinförsäkringsområdet, gärna i en internationell miljö. Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på engelska, så att du kan kommunicera obehindrat med i första hand Underwriters hos våra agenturer.


Personliga egenskaper

Du drivs av att bygga långsiktiga och förtroendefulla kundrelationer, agera affärsmässigt och professionellt. Du gillar att arbeta mot ambitiösa mål och du har en god analytisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra, är prestigelös och trivs med att dela med dig av dina kunskaper och gillar att lära dig mer av andra.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.

Fackliga ombud:

FTF: Lotta Sluug, kontaktas via växeln: 08-617 5400
SACO: Åse Lindberg, kontaktas via växeln: 08-617 5400