Chefaktuarie till Avanza Pension

Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel – mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 9 år i rad.Red dot


Vill du vara med i vår resa att bli Sveriges mest framgångsrika försäkringsbolag?

Vi söker en chefaktuarie till Avanza Pension. Avanza Pension förvaltar drygt 100 miljarder kronor i framförallt två produkter; kapitalförsäkring och tjänstepension. Vi växer kraftigt och behöver en chefaktuarie som stödjer verksamheten i vår resa i att skapa en bättre framtid för miljoner människor.


Om tjänsten

Som chefaktuarie rapporterar du direkt till VD inom Avanza Pension. Du arbetar mycket nära vårt Middle Office som ansvarar för all myndighetsrapportering såsom QRT, ORSA, RSR och SFCR. Du kommer att ansvara för bolagets risk- och kapitalhantering och genomföra alla de aktuariella beräkningar och analyser som krävs i vår myndighetsrapportering och i vår verksamhet i övrigt. I detta kommer du också att arbeta nära vår aktuariefunktion som vi har outsourcad. Du kommer dessutom att arbeta nära våra utvecklingsteam i produkt- och systemfrågor. Under det närmaste ett till två åren kommer vi att utveckla ett nytt solvensberäkningssystem.

Som chefaktuarie är det av vikt att du löpande håller dig uppdaterad inom nya regelverk och dess påverkan på vår verksamhet och rapporteringen, samt är delaktig i kravställning och vid implementering av nya krav.


Din profil

Som bolagets enda aktuarie är du bred i ditt kompetensområde. Du behöver ha erfarenhet av försäkringsrisk- och kapitalhantering och hur solvensbalansräkningen samspelar med IFRS resultat- och balansräkning. Du behöver också ha god produktkunskap och vi tror att du har minst 7-10 års arbetslivserfarenhet.

Då Avanza Pension inte har någon egen riskaffär och inte heller har några stora garantier är den aktuariella miljön beräkningsmässigt inte så komplicerad. Det som gör miljön komplicerad är den stora mängd av data som hanteras i och med att investeringsuniverset är stort.

Du har en relevant akademisk utbildning, med fördel inom finansiell matematik, statistik och/eller nationalekonomi samt kunskaper inom försäkringsmatematik. Vi ser även att du har viss programmeringsvana.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi ser att du har ett entreprenöriellt sinnelag och vara beredd att hugga in där det behövs. Du behöver både kunna driva frågeställningar självständigt och arbeta nära tillsammans med övriga organisationen. Med andra ord ser vi att du är en analytisk doer som stimuleras av möjliga och omöjliga problem och situationer.


Vi erbjuder

Tillsammans med ca 400 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Här får du ett spännande och utmanande jobb med stora möjligheter att påverka och med utrymme för egna initiativ. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och att ständigt vara nyfikna på det senaste är ett bra recept på framgång.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, email: lisa.robberts@qsearch.se, tel 076-777 03 65. Välkommen med din ansökan!