Underwriter Ansvar

Till verksamheten inom Hannover Re P&C Department söker vi nu en Underwriter Ansvar, som kommer få den viktiga rollen att delta i fortsatt tillväxt av företagets ansvars- och financial lines-affär med både återförsäkring och direktaffär. Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag med en årlig premieinkomst på ca 19 miljarder euro och ca 3 300 anställda, representerade på över 100 ställen i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 100 personer som bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet.Red dot


Arbetsuppgifter

I positionen som Underwriter arbetar du med all typ av ansvars- och Financial Lines affär. Rollen är en av de bredaste på marknaden och den är unik då du kommer att arbeta med både återförsäkring och direktaffär. Du kommer i den här tjänsten ha fokus på återförsäkring.

Hannover Re är offensiva och satsar inom dessa affärsområden där bolagsgruppen har en framträdande position. Det finns för närvarande en stor potential i marknaden med massor av möjligheter till fortsatt utveckling av både affär och produkter.

Affären är internationell där prioriteten ligger på den nordiska marknaden, men även övriga Europa, Israel och USA med utbyte med kollegor runt om i världen.

Som Underwriter är du ofta ute hos kund och träffar deras återförsäkringsansvarige, ofta med kollegor från andra avdelningar och vanligtvis tillsammans med försäkringsförmedlare. Du har även mycket kontakt med direktmarknaden och då främst med försäkringsmäklare och agenturer. Rollen bygger på att du har en god förmåga att skapa affärsmässiga, långsiktiga och goda relationer med kunder och förmedlare.


Utbildning/bakgrund

Du har en examen inom juridik, ekonomi eller motsvarande.

Du har arbetat i något eller några år som Underwriter eller Skadereglerare inom Ansvarsförsäkring och/eller Financial Lines.

En annan passande bakgrund kan vara jurist eller ekonom som arbetat inom en annan bransch under några år innan eller efter examen och som nu ser försäkringsbranschen som ett spännande och utmanande nytt steg i karriären.

För oss är det viktigt att du kommunicerar väl på både på svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Hannover Re:s koncernspråk är engelska.


Personliga egenskaper

Det är mycket viktigt att du har ett stort intresse för samhällsfrågor och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom områden som ekonomi, politik, juridik och teknik. Du uppfattas som allmänbildad.

Du är en utpräglad lagspelare, duktig på att samarbete med andra och drivs av att bidra till dina kollegors framgångar. Samtidigt har du, när så krävs, en god förmåga att driva ditt ansvarsområde framåt självständigt.

Du är en analytisk och uthållig person som ser långsiktigt på din utveckling och framtid inom yrket.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.