Säljare till Watercircles Försäkring

WaterCircles är ett försäkringsbolag som erbjuder privata sakförsäkringar för exempelvis bil, hem, villa och olycksfall. WaterCircles tar ett aktivt ansvar för miljön och är miljöcertifierade enligt ISO 14001 vilket innebär att de har ett ledningssystem som ställer höga krav på sitt miljöarbete. Dessutom är WaterCircles försäkringar märkta med Bra Miljöval som är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Företaget har varit verksamt sedan 2010 och har verksamhet i Norge och Sverige. WaterCircles är i en expansiv fas och behöver förstärka försäljningsorganisationen med ett antal säljare. WaterCircles grundläggande affärsidé är att med strukturerade och goda kundprocesser identifiera de bästa försäkringskunderna och erbjuda dessa mycket konkurrenskraftiga priser och bra villkor. Vid sidan av detta är ett personligt bemötande, hög tillgänglighet och service i toppklass strategiskt viktiga kundlöften. Gillar du utmaningar, trivs du som bäst då du pratar med kunder, gillar du försäljning (att sälja är att hjälpa kunden att ett beslut), skulle du vilja jobba på ett bolag som är litet och familjärt med korta beslutsvägar och en underdogmentalitet där möjligheterna i framtiden kommer att vara många, vill du vara en del i att ta WaterCircles till nästa nivå? Är svaret ja på dessa frågor så har du nu chansen att bli en del av WaterCircles-familjen och utmana övriga branschen!Red dot


Arbetsuppgifter

Som säljare på WaterCircles ingår du i försäljningsavdelningen som är uppdelad i två grupper som leds av varsin försäljningscoach. WaterCircles är i en expansiv fas och behöver förstärka säljorganisationen med ett flertal säljare.

I rollen som Säljare på WaterCircles arbetar du heltid med försäljning av bolagets olika varumärken (de egna fristående varumärkena WaterCircles, SafeTown och Select samt whitelabel-varumärken som Caravan Club Medlemsförsäkring, Aktiespararnas Medlemsförsäkring och Skattebetalarnas Medlemsförsäkring m.fl.). Inom försäljningsavdelningen finns en tydlig karriärstege som utgår från erfarenhet, kunskap och uppnådda resultat (både försäljning och kvalitativa parametrar). Karriärstegen är junior säljare, säljare och senior säljare. Initialt kommer du att arbeta primärt med proaktiv försäljning (utgående telefoni), detta görs på ett genomarbetat och strukturerat sätt som uppföljande kontakter efter kampanjutskick. På sikt, beroende på varje enskild säljares bakgrund, erfarenhet samt resultat kan nästa steg tas och då bl.a. innebära ett ansvar för att hantera inkommande samtal från potentiella/befintliga kunder och få ett kundansvar för kunder inom Select-konceptet.

Som nyanställd kommer du att genomgå vår introduktionsutbildning och då få lära dig allt du behöver om våra produkter, försäkringssystemen, försäkringsvillkor, varumärken, samtalsmetodik etc.


Utbildning/bakgrund

Ett krav är att du har arbetat i något eller några år som säljare eller som kundservicemedarbetare. Det är positivt om du har erfarenhet från försäkringsbranschen, livförsäkring, bank eller finans. Det viktigaste är dock din förmåga att åstadkomma långsiktigt starka försäljningsresultat samt ge våra kunder den rådgivningen och servicen de verkligen förtjänar. Eftergymnasiala studier är meriterande.


Personliga egenskaper

• Du är proaktiv, driven och strukturerad i sälj- och kundprocesser samt dialoger med kund.
• Du sätter höga mål och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem.
• Du tar arbete och prestation på allvar; sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt.
• Du är entusiastisk och positiv.
• Du arbetar konstruktivt och strävar efter att hela tiden bli bättre.
• Du strävar efter att etablera trovärdighet hos kunden baserat på kunskap, kompetens och erfarenhet.


Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvariga rekryteringskonsult på Qsearch, Stefan Otterbeck på tel 0707-72 77 11 alt. stefan.otterbeck@qsearch.se eller Lisa Robberts på tel 076-777 03 65 alt. lisa.robberts@qsearch.se.