Financial controller till Svedea

Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring! Svedea liknar inget annat bolag i försäkringsbranschen – vår vision är faktiskt att förändra den. Vår vision och vår företagskultur är styrande för allt vi gör och hjälper oss fatta rätt beslut – både i vardagen och i de stora strategiska frågorna. Vi bygger bolaget tillsammans och är därför väldigt noggranna när vi rekryterar nya medarbetare – vi vill att du ska göra skillnad. Vill du jobba på ett bolag som inte är som alla andra och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig. Red dot


Vill du vara med och driva Svedeas digitaliseringsresa?

Nu söker vi dig som vill bli en viktig del inom ekonomifunktionen då vi utökar vår avdelning med ytterligare en kollega. I rollen kommer du att ansvara för effektivisering och digitalisering av ekonomifunktionens rutiner och processer.

Du medverkar i bokslutsarbetet månadsvis och sammanställer rapportering av försäkringstekniska data för analys samt arbetar med att effektivisera och utveckla den befintliga hanteringen. Tjänsten innebär även att initiera och driva olika förbättringsprojekt inom ekonomifunktionen och på sikt att ansvara och driva projektet för göra bokföringen fullständigt digitaliserad.

Du har ett mycket nära samarbete med kollegorna på ekonomiavdelningen som idag består av tre personer och hjälper till där det behövs med övriga arbetsuppgifter och rutiner. Du är ett stöd till övriga affärsområden och avdelningar i redovisningsfrågor.


Det här förväntar vi oss av dig

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är strukturerad och noggrann. Du är driven och initiativrik, har hög ambitionsnivå och vill utvecklas i din roll. Du trivs med att samarbeta med andra och att hjälpas åt. Då rollen rymmer olika typer av arbetsuppgifter är det viktigt att du är prestigelös.

Vi gillar att du har:

• akademisk utbildning inom ekonomi/redovisning
• stort intresse för att effektivisera genom digitalisering
• några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och kunskap om försäkringsteknisk redovisning, alternativt klientmedelsredovisning
• arbetslivserfarenhet från sakförsäkringsbranschen, agenturverksamhet eller från revision av sådan verksamhet
• god vana från bokföringssystem och försystem och är van vid att arbeta i Excel
• goda kunskaper i svenska lagar och redovisningsregler, K3 alternativt IFRS
• goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av sammanställning och analyser i datalager och en stor fördel om du tidigare har arbetat med övergång från manuell till digital hantering av bokföringsmaterial samt har kunskap om regelverk kopplat till detta.


Det här kan du förvänta dig av oss

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Stämningen på kontoret präglas av en stor gemenskap och öppenhet. Mer om vår kultur hittar du här.

Vi är drygt 160 medarbetare och växer stadigt. Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på vårt huvudkontor lokaliserat på Kungsholmen. Här sitter vi högst upp i nyrenoverade lokaler med utsikt över centrala Stockholm. Med ett generöst friskvårdsbidrag och SATS i huset är det enkelt att få in träningen i vardagen.


Så här rekryterar vi! Känner du att du har rätt personlighet och att tjänsten passar dig, är det bäst att du skickar in din ansökan omgående. På Svedea arbetar vi med löpande urval. Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvarig rekryteringskonsult på Qsearch, Lisa Robberts 076-777 03 65, lisa.robberts@qsearch.se.