Marine Hull Underwriter

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på över 1.4 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med ca 40 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.Red dot


Arbetsuppgifter

Är du en engagerad och flexibel lagspelare med hög affärsmässighet? Vår marinavdelning består av 18 personer och vi söker nu en Underwriter med inriktning mot Marine Hull.

Som Underwriter inom marinavdelningen ansvarar du för vidareutveckling av vår Marine Hullportfölj tillsammans med vår Assistant Underwriter inom Marine Hull. Vi har det Nordiska ansvaret inom HDI Global Specialty avseende försäkring av fartygskasko/Marine Hull och där vi förnärvarande etablerar fler Marine Hull teams inom andra branschkontor internationellt inom gruppen. Du har löpande kontakter med våra affärspartners/mäklare på den Nordiska försäkringsmarknaden. Du arbetar självständigt med eget ansvar och är en viktig del av Marinavdelningens verksamhet.

I tjänsten ingår ansvar över att vår Marine Hull portfölj med fokusering på lönsamhet över tid. Du fokuserar på riskbedömning och sätter pris för rätt risk, involverar dig i försäkringsavtalsfrågor, förhandlar försäkringsavslut och drivs av att uppnå en bra affär för båda parter.

Resor ingår i tjänsten, främst inom Norden men även internationellt.


Utbildning/bakgrund

Det är positivt med en akademisk examen. Specialistutbildning inom sjöfart och fartygsförsäkring kan vara minst lika meriterande.

Du har erfarenhet av försäkringsbranschen med några år i rollen som Underwriter, förmedlare eller skadereglerare/specialist inom Marine Hull. Det är viktigt att Du har en trygghet i din roll och gedigen specialistkunskap inom området. Är du en person som har erfarenhet från både skador och underwriting ser vi det som positivt.


Personliga egenskaper

Du är affärsmässig och har förmågan att bygga kundrelationer.

Är genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och att du ofta tar initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde.

Du är lyhörd, har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper.

Vi ser gärna att du äger en tydlighet i din kommunikation med andra. Samt att du behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.