Skadejurist till Ansvar/Rättsskydd/Entreprenad

Gjensidige Försäkring är ett av Nordens största försäkringsbolag med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum. Skadeförsäkring har varit vår kärnverksamhet i Norge i nästan 200 år. I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2006 och erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och näringsliv med utgångspunkt i visionen ”Vi ska känna kunden bäst och bry oss mest”. Gjensidiges skadeavdelning består av ca 70 skadereglerare och finns i Stockholm och Malmö.Red dot


Om tjänsten

Är du en kundfokuserad och engagerad jurist med erfarenhet från skadestånds-, entreprenad- och försäkringsrätt? Känns våra kärnvärden - Bygga trygghet, Tänka nytt och Ta sats - rätt? Då kanske du är den vi söker för tjänsten som skadejurist på avdelningen Ansvar/Rättskydd/Entreprenad.

Tjänsten innebär självständig reglering av ansvarsskador och entreprenadskador för våra kunder, såväl privat som företag. Rollen innefattar att vara våra kunders ombud och utreda om skadeståndsskyldighet föreligger, förhandla med den part som framställt skadeståndskrav och fastställa vilket skadestånd som ska betalas ut utifrån gällande lagar och praxis. Du vägleder våra entreprenadkunder i skadeprocessens olika steg och fattar beslut enligt gällande villkor. I tjänsten ingår uppgifter såsom kvalitetssäkring, utbildning, mentorskap och hantering av omprövningar.

Arbetsuppgifterna kommer att vara utmanande och variationsrika och du kommer att ha kontakt med både interna och externa partner. Idag består gruppen av tio personer och en jur stud som arbetar deltid. Genom ditt arbete kommer du att vara en viktig del i Gjensidiges fortsatta utveckling.


Vem är du?

Vi vill att du har juristexamen, gärna med inriktning mot skadeståndsrätt, entreprenadrätt eller fastighetsrätt och har erfarenhet av skadereglering av företagsansvarsskador och entreprenadskador.

Du är en lagspelare som drivs av att bidra till utveckling av vår verksamhet samtidigt som du kan säkerställa måluppfyllnad. Du är initiativrik med ett gott självförtroende och ett pragmatiskt, serviceinriktat och professionellt arbetssätt. Du behöver vara en god kommunikatör i både tal och skrift och ha vana av att förhandla.


Vad erbjuder vi?

Som en del av Gjensidige kommer du att få chansen att vara med och utveckla ett bolag i tillväxt. Din insats kommer ha stor betydelse för vår vidare framgång på den svenska marknaden. Vi håller till i nyrenoverade, fräscha lokaler centralt på Östermalm i Stockholm. Vår arbetsplats är präglad av en mix av åldrar, erfarenhet och bakgrund.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, email: lisa.robberts@qsearch.se eller tel 076-777 03 65.