Ansvarig data warehouse

Välkommen till ett unikt specialistbolag inom försäkring. Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Starkt bidragande till detta är vår företagskultur som är mycket tydlig. Medarbetarnas engagemang är också väldigt högt och vi har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom kategorin fordonsförsäkring*. Vill du jobba på ett bolag där du får göra skillnad och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig.Red dot


Om tjänsten

Som utvecklare av vårt data warehouse kommer du få möjligheten att vara med på en viktig framgångsresa hos oss på Svedea. Vår strategi kring avancerad analys är en av våra viktigaste strategier och området har ett stort fokus. Du kommer i din roll få möjligheten att växa tillsammans med oss och bli en del av en snabbrörlig, flexibel och expanderande organisation med stor framåtanda och attraktiva karriärmöjligheter.

Vi är nu i mål med vårt nya cloudbaserade datalager och vi ska nu ta det till nästa nivå. Snowflake är plattformen där mesta delen av vår utveckling sker.

I rollen som utvecklare av data warehouse kommer du att arbeta med datadriven avancerad analys och agera i roller som arkitekt, modellerare och utvecklare av vårt data warehouse.

I rollen har du nära samarbete med analysavdelningen, produktchefer och kommunikation. Till viss del kommer du även att ha kontakt med externa partners eller dataleverantörer.

Du tillhör IT-organisationen och rapporterar direkt till IT-chef.


Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom relevant område. För att lyckas i rollen krävs att du har flera års erfarenhet av:

• Data warehouse
• Cloudbaserad databas
• SQL

Det är meriterande med erfarenhet inom:

• Snowflake, Matillion och/eller Tableau
• Python/javascript
• SAS
• JSON

Det är en fördel om du har förståelse för datamodeller: konceptuell, logisk, fysisk och dimensionell/relationell datamodelldesign.

Om du har varit delaktig i ett cloudbaserat data warehouse-, business intelligence- och/eller rapporteringsprojekt är det ett stort plus.

På Svedea lägger vi stor vikt vid personlighet och potential. För att passa i rollen ser vi gärna att du:

• Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
• Sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ihärdigt för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.
• Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt, lyssnar effektivt, försöker först att förstå och sedan förstås. Håller andra informerade, ger specifik och konstruktiv feedback.
• Anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Har förmågan att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem.
• Tar initiativ inom och utanför eget ansvar i syfte att få saker att ske, agerar när andra tvekar, tar kommande, fattar egna beslut, drar igång projekt på egen hand.


Om Svedea

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Gemensamt för oss är att vi brinner för det vi arbetar med – oavsett om det är motorcyklar, djur, försäkringsekonomi eller IT-processer. Mer om oss som arbetsgivare hittar du här: https://www.svedea.se/om-svedea/jobba-hos-svedea. Vi är drygt 170 medarbetare och växer stadigt. Tjänsten är en heltidstjänst och placerad i Stockholm.

*Mätningen genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) under hösten 2019 och 2020.


Ytterligare upplysningar om tjänsten erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, lisa.robberts@qsearch.se eller tel. 076-777 03 65. Välkommen med din ansökan!