Gruppchef skadeteknik med inköpsansvar

Välkommen till ett unikt specialistbolag inom försäkring! Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Starkt bidragande till detta är vår företagskultur som är mycket tydlig. Medarbetarnas engagemang är också väldigt högt och vi har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom kategorin fordonsförsäkring*. Vill du jobba på ett bolag där du får göra skillnad och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig.Red dot


Om tjänsten

I rollen som gruppchef kommer du att leda en grupp på åtta skadetekniker som finns utspridda på tre orter: Hammarstrand, Stockholm och Växjö. Tillsammans med ditt team kommer du primärt att arbeta för att säkerställa en hög service och ett gott samarbete med verkstäder, handlare, leverantörer och andra försäkringsbolag.

I arbetet ingår att coacha medarbetarna att komma fram till ett beslut som sedan kommuniceras ut mot kund och andra intressenter. Du kommer även aktivt att utvärdera och kontinuerligt att följa upp interna arbetssätt och processer i syfte att ständigt förbättra och effektivisera arbetet. För att lyckas krävs ett närvarande ledarskap där du leder, fördelar och följer upp dina medarbetares arbete. Det innebär att resor i tjänsten kan förekomma i kombination av ledarskap på distans.

Inköpsansvaret är nytt hos oss och innebär att du kommer att ha en nyckelroll för Svedeas fortsatta tillväxtresa inom fordonsförsäkring samt ansvara för att bygga upp en inköpsfunktion av verkstadstjänster med fokus i första hand på bilverkstäder. Det betyder att du kommer kartlägga och ansvara för vår distributionsprocess för skadereparationer hos verkstäder, vilket i sin tur medför ansvar för att:

• Bygga upp relationer med våra samarbetspartners
• Förhandla leverantörsavtal
• Säkerställa att arbetet utförs enligt överenskommen kvalitet, kostnad och kundnöjdhet

Du rapporterar till ansvarig chef för motorskador. I arbetet med att bygga upp inköpsfunktionen kommer du att rapportera till en styrgrupp där chefen för operations ingår.


Din bakgrund

Vi söker dig som är en trygg ledare och har en fallenhet för att skapa en positiv arbetsmiljö. Det är viktigt att du har lätt för att skapa relationer, anpassa dig till omgivningen samt vinna förtroende hos dina medarbetare, kollegor och samarbetspartners. Du gillar att vara nytänkande och kan se saker ur olika perspektiv.

Ytterligare viktiga egenskaper är att du har en god förmåga att arbeta både högt och lågt. Du är en handlingskraftig person som får saker ur händerna, samtidigt som du är en strateg och agerar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Du organiserar, planerar och följer upp arbetet på ett strukturerat sätt samt är duktig på att förmedla information tydligt och enkelt.

Andra krav för tjänsten är att du:

• Har tidigare erfarenhet av inköp och kvalitetsarbete inom fordonsindustrin eller försäkringsbranschen
• Har erfarenhet av ledarskap i rollen som linjechef alt. projektledare
• Har god fordonsteknisk kunskap
• Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift

Akademisk examen är meriterande liksom yrkesförberedande utbildning för försäkringsbranschen eller fordonsindustrin. Har du erfarenhet av att arbeta med förändringsprocesser är den en fördel.


Om Svedea

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Gemensamt för oss är att vi brinner för det vi arbetar med – oavsett om det är motorcyklar, djur, försäkringsekonomi eller IT-processer. Mer om oss som arbetsgivare hittar du på www.svedea.se. Vi är drygt 170 medarbetare och växer stadigt.


Så här rekryterar vi:

Känner du att du har rätt personlighet och att tjänsten passar dig är det bäst att du skickar in din ansökan omgående. På Svedea arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvarig rekryteringskonsult Stefan Otterbeck, stefan.otterbeck@qsearch.se, 070- 772 77 11.

*Mätningen genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) under hösten 2019 och 2020