Kundservicechef

Välkommen till ett unikt specialistbolag inom försäkring! Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Starkt bidragande till detta är vår företagskultur som är mycket tydlig. Medarbetarnas engagemang är också väldigt högt och vi har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom kategorin fordonsförsäkring*. Vill du jobba på ett bolag där du får göra skillnad och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig.Red dot


Om tjänsten

På Svedea är kunden alltid störst och förstklassig kundservice är helt central i vår affär. Därför har vi valt att kalla vår kundtjänst för Kundnavet. Vi vill att alla kundmöten ska präglas av personlig service, specialistkunskap och en vilja att överträffa kundernas förväntningar. För att lyckas med det har vi byggt specialistteam inom djur, båt, mc och snöskoter, bil och digital service.

Samtidigt som vi växer kraftigt vill vi såklart behålla vår höga servicenivå. Nu söker vi dig som vill bli vår nya kundservicechef – en ny nyckelroll hos oss med ansvar för vår kundservicestrategi och kundnöjdhet, försäljning och kostnadsbudget samt utvecklingen av vår operativa modell.

Ditt ansvar kommer vara att:

• Ha personalansvar för direktrapporterande gruppchefer som i sin tur ansvarar för olika team.
• Säkerställa ett fortsatt högt engagemang hos våra medarbetare och att Svedeakulturen lever vidare i vardagen.
• Utveckla och stärka den personliga såväl som den digitala kundupplevelsen för att fortsatt ha Sveriges nöjdaste kunder.
• Vara drivande i förändring och arbeta för att effektivisera och automatisera våra arbetsprocesser.

Du kommer att tillhöra operations ledningsgrupp där även chefer för direktförsäljning och privatskador ingår. Utöver detta kommer du att ha nära dialog med såväl kommunikationsavdelningen, IT och våra produktchefer. Du rapporterar till chefen för operations.


Din bakgrund

Vi söker dig som är genuint intresserad av att få människor runt omkring dig att utvecklas. Du besitter en stor förmåga att bygga förtroende hos dem du arbetar med och kommunicerar på ett tydligt och engagerande sätt. Att åstadkomma resultat genom samarbete är avgörande för din framgång på Svedea. Om du delar passionen för någon av våra produkter är det ett stort plus.

Andra krav för tjänsten är att du:

• Har en akademisk examen
• Har flerårig erfarenhet som ledare, gärna i rollen som kundservicechef
• Erfarenhet av att leda andra chefer
• Har påvisat goda resultat från förändringsarbete
• Erfarenhet från digitalisering av servicetjänster
• Behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift
Har du tidigare erfarenhet av försäkringsbranschen eller goda kunskaper inom försäkringsekonomi eller sälj är det meriterande.


Om Svedea

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Gemensamt för oss är att vi brinner för det vi arbetar med – oavsett om det är motorcyklar, djur, försäkringsekonomi eller IT-processer. Mer om oss som arbetsgivare hittar du på www.svedea.se.

Vi är drygt 170 medarbetare och växer stadigt, under 2021 kommer vi vara omkring 40 engagerade och kunniga kundservicemedarbetare fördelade på våra kontor i Stockholm och Umeå. Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på vårt huvudkontor som ligger på Kungsholmen i Stockholm.


Så här rekryterar vi:

Känner du att du har rätt personlighet och att tjänsten passar dig är det bäst att du skickar in din ansökan omgående, dock senast den 28/2. På Svedea arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvarig rekryteringskonsult Stefan Otterbeck, stefan.otterbeck@qsearch.se, 070- 772 77 11.

*Mätningen genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) under hösten 2019 och 2020