Systemutvecklare

Välkommen till ett unikt specialistbolag inom försäkring! Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Starkt bidragande till detta är vår företagskultur som är mycket tydlig. Medarbetarnas engagemang är också väldigt högt och vi har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom kategorin fordonsförsäkring*. Vill du jobba på ett bolag där du får göra skillnad och där din personlighet betyder lika mycket som dina formella meriter – då kan Svedea vara stället för dig. Red dot


Om tjänsten

Som systemutvecklare blir din huvuduppgift systemutveckling relaterat till vårt försäkringssystem Winsure, utvecklat i Progress OpenEdge. Rollen är bred och innebär såväl deltagande i utvecklingsprojekt som daglig förvaltning. Du kommer att få möjlighet att vara med i alla delar av utvecklingsarbetet, från kravarbete och utveckling till drift och förvaltning.

Du kommer att jobba tätt tillsammans med våra andra utvecklare, men du kommer också att samverka med användare och kravställare från andra avdelningar. Vi är i en övergång till ett agilt arbetssätt.

Du tillhör IT-organisationen och rapporterar till chefen för systemutveckling.


Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet av utveckling i Progress OpenEdge. Du kan kommunicera på både svenska och engelska.

Vi ser det som positivt om du har en akademisk examen inom data-/systemvetenskap eller motsvarande, men det är inte ett krav. Har du kunskaper i .Net eller har arbetat inom försäkrings- eller finansbranschen ser vi det som en fördel.

På Svedea lägger vi stor vikt vid personlighet och potential. För att passa i rollen ser vi gärna att du:

• Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
• Sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt och ihärdigt för att nå dessa mål samt gör vad som krävs för ett gott resultat.
• Ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem.
• Anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
• Har förmågan att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem.


Om Svedea

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Gemensamt för oss är att vi brinner för det vi arbetar med – oavsett om det är motorcyklar, djur, försäkringsekonomi eller IT-processer. Mer om oss som arbetsgivare hittar du här. Vi är drygt 180 medarbetare och växer stadigt. Tjänsten är en heltidstjänst och placerad i Stockholm.


Såhär rekryterar vi

I den här rekryteringen samarbetar vi med Qsearch, vilket innebär att vi enbart tar emot ansökningar via dem (se länk nedan). Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid kontakta ansvarig rekryterare Lisa Robberts på lisa.robberts@qsearch.se eller tel. 076 777 03 65.

*Mätningen genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) under hösten 2019 och 2020.