Hannover Re söker Medicinsk riskbedömare

Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag med ca 3 300 anställda med 140 kontor i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda på Hannover Re, varav ytterligare ca 60 anställda som tillhör systerbolaget HDI Global Specialty. Vi bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet. Livåterförsäkringen bedrivs inom affärsenheten Hannover Re Life & Health Sweden med 20 anställda med aktuariell och försäkringsmedicinsk expertis. Hannover Re Life & Health Sweden är nu inne i en expansiv och spännande fas. Vi behöver därför förstärka riskbedömnings- och skadeteamet med ytterligare en erfaren medicinsk riskbedömare. Är du en engagerad person, som vill arbeta i en internationell och utmanande miljö? Vill du vidareutvecklas hos oss inom din roll som medicinsk riskbedömare? Red dot


Arbetsuppgifter

Som medicinsk riskbedömare arbetar du brett med traditionell och systemstödd riskbedömning likväl som skadereglering inom liv- och sjukförsäkringsområdet.

Rollen innebär;

· Möjlighet att kombinera ditt gedigna intresse för medicinsk riskbedömning och skadereglering med dina medicinska kunskaper

· Process- och produktutveckling, i nära samarbete med våra kundbolag och våra marknadsansvariga

· Arbete i ett team som jobbar med att ge professionell service och rådgivning inom finansiell och medicinsk riskbedömning

· Att arbeta i en internationell miljö som präglas av entreprenörsanda och innovation

· Att ha löpande kontakt med våra kundbolag på både svenska och utländska försäkringsbolag

· Resor inrikes och utrikes kan komma att ingå i tjänsten


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har en medicinsk utbildning som sjuksköterska och minst 5 års erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning inom liv- och sjukförsäkringsområdet.

Det är meriterande om du arbetat med riskbedömning av kritisk sjukdom, barnförsäkring och finansiell riskbedömning samt med systemstödd riskbedömning. Det är dessutom meriterande om du har utvecklat riskförsäkringsprodukter, arbetat med skadereglering och villkorsskrivning.

Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Andra språkkunskaper som kan vara meriterande är exempelvis finska eller hebreiska.


Personliga egenskaper

Vi värdesätter hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt.

Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar.

Engagemang, prestigelöshet och noggrannhet är egenskaper vi söker efter.

Du har även förmåga att lyssna och sätta dig in i kundens situation samt en förmåga att skapa samt bibehålla goda relationer. Vi arbetar i en teamorienterad organisation, så det är viktigt att du sätter värde på att samarbeta med andra.

Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina frågor framåt, med god kvalitet.


Vi erbjuder en trevlig och varm arbetsplats i en internationell och tillåtande miljö.

Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm och har ett öppet klimat.

Här bryr vi oss om varandra och strävar efter innovation och ständig utveckling, vare sig det handlar om affärer eller människor.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.