Deputy Marine Hull Underwriter

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på ca 2 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med över 41 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 60 anställda där vi delar kontor med systerbolaget, Hannover Re som är ytterligare ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, egendom och ansvar.Red dot


Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en världsomspännande koncern med Marine Hull Underwriting? Här finns en fantastisk möjlighet för dig som brinner för det maritima.

HDI Global Specialty har vuxit starkt de senaste 2 åren inom Marine Hull segmentet där vi nu behöver förstärka med ytterligare en Underwriter på kontoret i Stockholm.

Planen är att rollen skall utvecklas inom underwriting genom att bygga på med erfarenhet från övriga medarbetare inom Marine Hull-underwriting teamet.

Tjänsten innebär kontakter med mäklare, riskbedömning av fartygsflottor, förhandlingar och affärsavslut. Du arbetar även med resultatuppföljning och hantering av portfölj. Till din hjälp har du bland annat verktyg såsom bolagets interna försäkringssystem och analysverktyg. Periodvis deltar du vid möten med affärspartners i Norden och resor ingår i tjänsten.


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen. En specialistutbildning inom sjöfart och/eller fartygsförsäkring kan vara minst lika meriterande.

Gärna några års erfarenhet av arbete inom marinförsäkringsbranschen eller inom sjöfarten alternativt är du akademiker och har ett brinnande intresse för sjöfart.

Du uttrycker dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.


Personliga egenskaper

För oss är det viktigt med egenskaper som flexibilitet, prestigelöshet och samarbetsorientering, samtidigt som du är duktig på att driva ditt arbete självständigt. Du behöver också kunna planera ditt arbete och ha god struktur, en hög kvalitetsmedvetenhet och en stark numerisk, analytisk förmåga.

Eftersom du har många kontaktytor internt, och med andra kontor globalt, så väl som externt, utanför vår organisation tror vi att du har starka sociala färdigheter och ett gott omdöme.

För att lyckas i tjänsten är det helt avgörande att du har en utpräglad förmåga att bygga kundrelationer, är affärsmässig och har ett intresse för sjöfarten och dess aktörer.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.