Affärsutvecklare till Gjensidiges Partnerkanal

Gjensidige Försäkring är ett av Nordens största försäkringsbolag med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum. Skadeförsäkring har varit vår kärnverksamhet i Norge i nästan 200 år. I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2006 och erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och näringsliv med utgångspunkt i visionen ”Vi ska känna kunden bäst och bry oss mest”.Red dot


Om tjänsten

Gjensidige är ett försäkringsbolag som växer snabbt på den svenska marknaden, där partnersamarbeten är en väsentlig del av affären och utgör också en central del i den övergripande strategin de kommande åren. Vi har ett stort fokus på digitalisering och de möjligheter det ger, där kunderna och våra partnersamarbeten är navet. Vi utvecklar och testar helt nya tjänster, skapar nya försäkringskoncept med moderna plattformar inom såväl nya som befintliga kundsegment för både Privat och Företag.

Vill du vara med och utveckla Gjensidige i Sverige med stort fokus på försäljning och långsiktiga partnerskap? Känns våra kärnvärden - Bygga trygghet, Tänka nytt och Ta sats - rätt? Vi söker en affärsdriven och strategisk Affärsutvecklare som trivs i rollen som nyckelspelare för att realisera partnerstrategin. Rollen är helt nyinrättad och passar dig som drivs mer av en målbild än en konkret arbetsbeskrivning.


Arbetsuppgifter

I rollen som Affärsutvecklare kommer du ansvara för att förstärka erbjudandet och driva företagets ambition att vara den ledande partnerleverantören i branschen. Du förväntas vara initiativtagande i arbetet att identifiera nya affärsmöjligheter.

Din roll är delvis rådgivande men också säljande och du kommer ha många kontaktytor både externt och internt. Exempelvis har du kontakt med förmedlare, partners, slutkund och interna intressenter. Flertalet av affärs- och distributionsmodellerna är komplexa och arbetet bedrivs till stora delar i projektform.

Du kommer arbeta med att utveckla och implementera nya partnerkoncept. Då rollen är ny inom organisationen har du goda möjligheter att utforma nya arbetssätt och gränssnitt där ett viktigt gränssnitt är till vårt nya digitaliserings- och innovationscenter som bland annat utvecklar våra partnerplattformar och digitala tjänster. Du analyserar proaktivt orsaker till förändringar och trender i försäkringsmarknaden och kommer med förslag till förändringar i befintliga partnerstrategier, partnererbjudande och strukturer.

Vidare kommer du också ingå i och representera Gjensidige SE i det nyligen etablerade nordiska teamet för koncernens viktiga mobilitetssatsning som dels består i att utveckla nya tjänster inom mobilitet/försäkring likväl som att etablera och offerera nya försäkringsavtal inom bilsegmentet.

Du arbetar nära KAM inom avdelningen och säkerställer en bra överlämning när uppdragen är att betrakta som slutförda oavsett om det gäller utveckling av befintliga samarbeten eller helt nya.

I rollen kommer du att arbeta med tilltänkta marknader och företag vilket kan innebära en del resor.


Bakgrund

Du har arbetat som affärsutvecklare, projektledare och/eller managementkonsult i finans eller försäkringsbranschen under minst 3 år.

Det är av stor vikt att du har vana av att arbeta med affären i fokus utifrån ett strategiskt perspektiv. Du har en strategisk förmåga att driva insatser mot övergripande mål liksom en förmåga att pendla mellan detaljnivå och en mer övergripande nivå.

Du har tidigare erfarenhet av att på ett övergripande sätt driva och implementera koncept eller nya satsningar och byggt business case.

Vidare har du ett intresse av att bygga professionella nätverk liksom att du har servicekänslan i ryggraden.

Du är bra på att planera och strukturera ditt arbete.

Utöver det har du ett stort branschintresse som innebär att du kan bidra med erfarenhet och på olika sätt hitta lösningar på kundernas behov, gärna med inslag av nya digitala distributionsmodeller och marknadsplatser.

Du har förmågan att på ett inspirerande sätt förmedla ditt budskap både muntligt och skriftligt. Du är kommunikativ och vågar ta plats.

Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi?

Som en del av Gjensidige kommer du att få chansen att vara med och utveckla ett bolag i tillväxt med en platt, prestigelös och beslutsam organisation. Din insats kommer ha stor betydelse för vår vidare framgång på den svenska marknaden. Vi håller till i nyrenoverade, fräscha lokaler centralt på Östermalm i Stockholm. Kontoret är en arbetsplats präglad av en mix av åldrar, erfarenhet och bakgrund.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts, lisa.robberts@qsearch.se, telefon 076-777 03 65 eller Stefan Otterbeck, stefan.otterbeck@qsearch.se, telefon 0707-72 77 11.