Svedea söker Gruppchef till kundnavet i Umeå

Välkommen till ett unikt specialistbolag inom försäkring . Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet. Starkt bidragande till detta är vår företagskultur som är mycket tydlig. Medarbetarnas engagemang är också väldigt högt och vi har för andra året i rad tilldelats utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder inom kategorin fordonsförsäkring*.Red dot


Om tjänsten

På Svedea är förstklassig kundservice central och helt avgörande för vår framgång. Därför har vi valt att kalla vår kundtjänst för ”kundnavet”. Navet finns representerat vid våra kontor i Stockholm och Umeå.

Att vara gruppchef är en viktig roll på Svedea där du ansvarar för Umeånavets servicenivåer, kundnöjdhet och försäljning. Rollen kräver att du är ständigt närvarande i den dagliga driften. Du kommer att spendera merparten av din tid tillsammans med ditt team, men också kunna avsätta tid till att förenkla och förbättra våra arbetsprocesser.

Som gruppchef kommer du att:

• Ha ett aktivt ledaransvar för ca 12 kundservicemedarbetare samt 8 deltidsresurser
• Rekrytera, utbilda, utveckla och inspirera medarbetarna i ditt team för att säkerställa en hög kunskapsnivå och ett högt engagemang
• Ständigt bidra till att stärka kundupplevelsen och förenkla våra medarbetares vardag för att bidra till att vi fortsättningsvis har Sveriges nöjdaste kunder
• Säkerställa regelefterlevnad och hantera kundklagomål

Tillsammans med vår kundservicechef och övriga gruppchefer i navets ledningsgrupp förväntas du bidra till att vi driver igenom vår kundservicestrategi. Utöver detta kommer du att ha nära dialog med såväl kommunikationsavdelningen, IT, operations och våra produktchefer.


Din bakgrund

Vi söker dig som brinner för service och förstår vad som skapar kundnöjdhet. Som ledare behöver du förstå dina medarbetares behov, hålla dem informerade om vad som händer och vad som är prioriterat samt kunna ge konstruktiv feedback. Vidare är det viktigt att du kan vara en förebild och bibehålla engagemang och positivitet när det är som mest att göra för gruppen.

Det är även betydelsefullt att du förstår vikten av att organisera och planera ditt arbete väl samt har en naturlig fallenhet att jobba med statistik och kan arbeta datadrivet. Sist men inte minst är du en lösningsorienterad person som är orädd för att ta egna initiativ och får saker att hända.

Andra krav för tjänsten är att du:

• Har några års erfarenhet från att arbeta med telefondriven kundservice, varav 1-3 år som teamledare eller motsvarande
• Har påvisat goda resultat från förändringsarbete
• Känner dig bekväm med att arbeta i Excel och PowerPoint
• Behärskar svenska obehindrat och kan uttrycka dig på engelska i såväl tal som skrift

Har du dessutom erfarenhet från försäkringsbranschen eller relevant utbildning inom sälj, försäkringsekonomi eller ledarskap ökar dina möjligheter.


Om Svedea

Du kommer till en arbetsplats där energinivån är hög och företagskulturen tydlig och djupt förankrad hos alla. Centrala värden på Svedea är passion, att utmana, att förenkla, att reflektera och att alltid se kunden. Mer om vår kultur hittar du på www.svedea.se/om-svedea/var-viktiga-kultur.

Tjänsten är placerad på vårt Umekontor som ligger centralt på Rådhusesplanaden 3B.


Såhär rekryterar vi:

Känner du att du har rätt personlighet och att tjänsten passar dig är det bäst att du skickar in din ansökan omgående. På Svedea arbetar vi med löpande urval.

Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvarig rekryteringskonsult Stefan Otterbeck, stefan.otterbeck@qsearch.se, 070- 772 77 11.

*Mätningen genomfördes av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) under hösten 2019 och 2020.